Головна  →  Методичні заходи  →  11 вересня 2015

Підсумки засідань методичних об’єднань

Підсумки засідань методичних об’єднань

      Протягом перших двох тижнів вересня в стінах Департаменту культури Київської міської ради відбулися засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів ряду спеціалізацій. Там було обговорено багато важливих питань – і тих, що стосуються представників початкової мистецької освіти взагалі, і тих, що є актуальними для її певних галузей.

      Так, на всіх засіданнях предметом обговорення були, насамперед, плани роботи методичних об’єднань на поточний навчальний рік. Особлива увага приділялася роботі «Школи вдосконалення професійної майстерності викладача», графіку «Презентацій педагогічної майстерні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів», тематичним засіданням методичних об’єднань, умовам проведення запланованих конкурсів – всеукраїнських та міських. Предметом обговорення ставали також проблеми, які завжди є актуальними на початку навчального року: учнівський контингент, навчальні програми, незадовільний стан музичного інструментарію.

   На засіданнях методичних об’єднань порушувалися й питання, пов’язані з певними аспектами роботи викладачів окремих спеціалізацій. Так, на засіданні методичного об’єднання викладачів музичної літератури розглядалася програма концертів дитячого абонементу № 5 «З історії музичної культури України»: висловлювалися побажання стосовно оновлення концертних програм в наступному році, аналізувалася ситуація з поширенням абонементів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та відвідуванням ними філармонічних концертів. Викладачі гри на балалайці, домрі та цимбалах, бандурі, баяні та акордеоні вказували на недостатню кількість бажаючих навчатися на народному відділі, хоча зазначали, що в цілому попит на народні інструменти поступово відроджується. На засіданні методичного об’єднання викладачів бандури було наголошено на необхідності термінового ремонту шкільних інструментів, адже зупинка роботи Чернігівської фабрики музичних інструментів суттєво загострила ситуацію в цій галузі.

    Наступного тижня роботу методичних об’єднань буде продовжено. На черзі – викладачі гітари, струнно-смичкових інструментів, театрального мистецтва, станкової та декоративної композиції, скульптури, хореографічного мистецтва.

Файл документа: P090915_10.33.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку