Творчий вечір заслуженої артистки України Роменської Н. П.

Творчий вечір заслуженої артистки України Роменської Н. П.

 

         23 березня в Київській дитячій музичній школі № 3 ім. В. Косенка відбувся творчий вечір завідувача відділу фортепіано цієї школи, викладача-методиста Наталії Павлівни Роменської. Організаторами цього вечора виступили Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів і ДМШ № 3 ім. В. Косенка.

         Наталія Павлівна Роменська має звання заслуженої артистки України, вона є лауреатом міжнародних конкурсів та фестивалів, володаркою премії «Людина року». Професійна діяльність Роменської Н. П. відрізняється багатогранністю: вона навчає юних піаністів у КДМШ №3 ім.В.Косенка та у Київській дитячій академії мистецтв. У попередні роки Наталія Павлівна викладала у Київському музичному училищі ім. Р. М. Глієра (нині – Київський інститут музики ім.Р.М.Глієра) і вже впродовж сорока років є провідним концертмейстером Національної опери України ім.Т.Шевченка.

         Свого часу Роменська Н. П. навчалася у прекрасних, мудрих педагогів, від яких успадкувала вміння наполегливо працювати і досягати успіхів. З великою вдячністю Наталія Павлівна згадує роки навчання у рідній ДМШ №3 – в класі О. С. Ейдельман, далі було музичне училище ім. Р. М. Глієра та консерваторія ім. П. І. Чайковського (викладачі О. Г. Орлова та І. М. Рябов). Ці теплі спогади допомогли Роменькій Н. П. Створити у власному класі сімейну атмосферу любові, підтримки, взаєморозуміння.

         За майже 50 років педагогічної діяльності багато випускників великої і дружної родини класу Роменської Н. П. обрали професійний шлях у музиці. Кожного року її вихованці здобувають численні лауреатські звання на всеукраїнських і міжнародних конкурсах: лише за нинішній навчальний рік вже більше 20 лауреатських дипломів додалося у скарбницю педагогічної творчості Н. П. Роменської!

      Творчий вечір Наталії Павлівни пройшов під гаслом «Як диво-квітку зберегти талант у кожної дитини». У програмі концерту – яскравого, різножанрового, багатотембрового – взяли участь різні покоління учнів: від тих, хто перший рік навчається у Н. П. Роменської, до випускників минулих років. Наталія Павлівна теж долучилася до виконання музичних номерів програми, адже за роки діяльності вона виконала чимало камерно-вокальних і камерно-інструментальних творів та записала їх на компакт-дисках із відомими українськими музикантами. Власне, про співпрацю із Наталією Павлівною щиро, цікаво, по-весняному радісно розповідали у своїх виступах заслужений артист України, професор, доктор мистецтвознавства Валерій Посвалюк, головний хормейстер Національної опери України, лауреат міжнародних конкурсів, заслужений діяч мистецтв України Богдан Пліш, заступник генерального директора Національної філармонії України, заслужений працівник культури України Анатолій Деркач, директор КДМШ №3 ім.В.Косенка Микола Лук’янчук та багато інших колег, друзів, однодумців.

     Наталія Павлівна, нехай музика дає крила у житті і творчості, надихає і підтримує на шляху долі. Зроси і води Вам, Наталіє Павлівно!   

 

Файл документа: P3230538.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку