Концерт «Україна-Італія – музика бароко» у Шоколадному будинку.

Концерт «Україна-Італія – музика бароко» у Шоколадному будинку.

      20 березня 2015 року о 18.00 у приміщенні філії Київського національного музею російського мистецтва «Мистецький центр «Шоколадний будинок» (м. Київ, вул. Шовковична, 17/2) у рамках Угоди про співпрацю між Департаментом культури Київської міської державної адміністрації та Італійським інститутом культури в Україні відбудеться концерт ансамблю солістів «Благовість» – «Україна-Італія – музика бароко».

      Ансамбль солістів «Благовість» – володар Гран-Прі, лауреат багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів. В програмі вечора твори у виконанні ансамблю «Благовість»:Б.Донаті, Ф.Анеріо, Дж. Венози, К.Монтеверді, А.Скарлатті, А.Сканделлі, П. Палестріни, Д.Бортнянського, М.Березовського, М. Ділецького.

      Захід планується за участю директора Департаменту культури Попової Д.О та директора Італійського інституту в Україні Нікола Франко Баллоні.

      Велику допомогу в підготовці програми концерту надала пані Нансі Мілезіс Романо – дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Італії в Україні, спеціаліст з музики італійського бароко, диригент і музикознавець, яка вже кілька років співпрацює з ансамблем «Благовість». Під її керівництвом ансамбль брав участь у Першому фестивалі італійського музичного бароко в Україні в жовтні 2014року.

      Музична культура Італії доби бароко значною мірою вплинула на становлення класичної музичної культури України. Ми можемо це відчути прослухавши  в одному концерті твори і  італійських, і українських композиторів, у чудовому виконанні ансамблю «Благовість».

      Чудова музика в прекрасному інтер'єрі Білого залу Шоколадного будинку справлятиме чарівне враження на слухача. Метою цього заходу, є привернення уваги до творчого потенціалу міста Києва на європейському та світовому рівні, відродження Мистецького центру «Шоколадний будинок» – однієї з архітектурних перлин Києва, його та розвиток його як художньо-мистецького центру.

      З питань акредитації преси звертатись – за тел. 251-31-60.

Перейти до спискуВерсiя для друку