Відкриття виставки картин Олени Звягінцевої «Захисники рідної землі»

Відкриття виставки картин Олени Звягінцевої «Захисники рідної землі»

      27 лютого 2015 року о 15.00 у Музеї гетьманства (вул. Спаська, 16-Б) відбулося урочисте відкриття виставки картин Олени Звягінцевої «Захисники рідної землі».

      Молода художниця Олена Звягінцева народилась у Львові. У 2013 році закінчила навчання на кафедрі декоративно-образотворчого мистецтва у Східноєвропейському національному Університеті імені Лесі Українки (м. Луцьк).

      Улюбленим жанром Олени Звягінцевої є портрет. На полотнах художниці зображено мужніх, сильних духом і волею чоловіків-воїнів, козаків –  не просто тих славних воїнів, що колись воювали за свою державу, а й показаних в сучасному осмисленні: козак як символ непереможної сили волі, незламності духу, сакрального змісту і сутності захисника-воїна.

      Велику увагу приділяє автор вірі козаків. Є полотна, на яких зображено козаків, що моляться. Бо молитва воїна особлива, сильна, щира. Ці образи втілюють в собі переживання, вказують на потребу допомоги Бога в житті у важкий час.

      Особливу увагу авторка приділяє портретам таких славетних козацьких ватажків як Іван Гонта та Максим Залізняк. Художниця називає їх мучениками-героями.

      На виставці також пропонується увазі відвідувачів картина, на якій зображений Козак Мамай, овіяний легендами, своєрідне втілення українського характеру, образ волелюбності, стійкості та невмирущості нашого народу. Ніякий ворог не міг побороти козака Мамая, бо він був, як розповідають легенди, незборимим.

      В експозиції будуть представлені також образи простих козаків-воїнів. Автор наче спеціально не зображувала на полотнах славетних Гетьманів, щоб показати більшу значимість простих козаків, які були і є захисниками народу. Воїнство козацьке завжди буде увінчане славою і сьогодення доводить нам – козацькому роду нема переводу!

      Виставка триватиме з 27 лютого по 25 березня 2015 року.

      Фотозвіт з відкриття виставки можна переглянути, перейшовши за лінком https://www.facebook.com/events/1556562304628487 .

Перейти до спискуВерсiя для друку