Презентація кінотеатру українського фільму.

Презентація кінотеатру українського фільму.

    26 лютого 2015 року о 17.00

      Кінотеатр імені Чапаєва  (вул. Велика Житомирська, 40)

      КП «Київкінофільм» та українські кінематографісти ініціювали створення кінотеатру, в якому весь час показуватимуть українські стрічки.

      Дмитро Томашпольський, Мирослав Слабошпицький, Валентин Васянович, Олена Дем’яненко, Алік Шпилюк за підтримки голови НСКУ Сергія Тримбача запропонували створити його на базі кінотеатру «ім.Чапаєва», що на вулиці Велика Житомирська, 40.

      Кінотеатр «ім.Чапаєва» збудований у 1913 році і спочатку мав назву «Ліра». У 1937 році його перейменували. НСКУ та «Київкінофільм» звернулися до столичної мерії повернути кінотеатру його історичну назву - «Ліра». Кінотеатр є найстарішим працюючим кінотеатром в Києві.

      Репертуар кінотеатру складатимуть близько 50 вітчизняних стрічок, вироблених в останні роки. Більшість з них є переможцями конкурсів проектів Державного агентства України з питань кіно й створені за фінансової підтримки держави.

      У кінотеатрі демонструватимуться ігрові, документальні, анімаційні стрічки, а також збірники короткометражних дебютів та відбуватимуться культурні заходи. Щоп'ятниці перед сеансом – виступи режисерів, артистів. Кожного четверга – ретроспектива класиків українського кіно, яку представляє кінокритик, що розповідає про творчий шлях майстрів.

      Репертуар буде побудований таким чином, щоб на кожному сеансі демонструвались різніІ фільми, які будуть змінювати один одного. Таким чином, кожен фільм буде мати можливість потрапляти в «прайм-тайм»; планується тривалий прокат, в кілька місяців.

      Телефон для довідок: 279-79-64.

      

Перейти до спискуВерсiя для друку