"Золоті ворота" з прем'єрою "Мітіне кохання. Щоденник".

"Золоті ворота" з прем'єрою "Мітіне кохання. Щоденник".

27 лютого о 19.00

у приміщенні Театру пластичної драми на Печерську

(вул. Шовковична, 7-а)

відбудеться прем’єра пластичної драми

«Мітіне кохання. Щоденник» 

      У ювілейному, 35-ому сезоні, Театр «Золоті ворота» продовжує реалізовувати заявлену новоствореною командою програму підтримки молодої української режисури. До репертуару театру вже увійшли вистави Стаса Жиркова («Наташина мрія», «Браковані люди»), Валентини Сотниченко («Потвора»), розпочато проект “Open_mind_студент”, у рамках якого свої спектаклі змогли показати випускники КНУКіМ («Дядя Ваня») та КНУТКіТ («Шафа»).

      До кінця сезону готується одразу п’ять прем’єр молодих режисерів. Прем’єри кількох вистав глядачі змогли побачити у лютому 2015р.

      13 та 15 лютого відбувся режисерський дебют на професійній сцені Івана Уривського. До Дня Святого Валентина театр підготував для своїх глядачів знайому ще зі шкільної програми містичну купрінівську історію кохання поліської відьми Олесі та панича Івана Тимофійовича. Іще одним відкриттям цієї постановки став акторський дебют виконавця головної ролі Дмитра Олійника.

      За день до весни, 27 лютого, «Золоті ворота» продовжать каскад романтичних прем’єр – цього разу зворушливою пластичною драмою про першу юнацьку любов «Мітіне кохання. Щоденник» за повістю Івана Буніна. Над постановкою працювала уже добре відома в Україні молодий режисер Влада Бєлозоренко, у творчому тандемі з талановитим молодим хореографом Олександром Маншиліним.

      На черзі у «Золотих воротах» ще кілька прем’єр. На 18 березня запланований перший показ вистави з Ірмою Вітовською у головній ролі «Сталкери» за однією з кращих сучасних українських п’єс «На початку та наприкінці часів (Баба Пріся)» Павла Ар’є (копродукція з Київським академічним Молодим театром). У квітні планується прем’єра «Новели про сни (Із широко заплющеними очима)» Артура Шніцлера у постановці вихованця Едуарда Митницького Андрія Попова. Закрити ж сезон 2014/2015 рр. театр має намір першопрочитанням в Україні скандальної британської драми «Королева краси» Мартіна МакДонаха (режисер – Максим Голенко).

 

«ітіне кохання: щоденник»

автор: Іван Бунін

режисер: Влада Бєлозоренко

хореограф: Олександр Маншилін

актори: Дмитро Олійник, Віталій Ажнов, Христина Дейлик,

Анастасія Салата

жанр: пластична драма

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 14+

Зворушлива історія першого юнацького кохання. Свої вистраждані почуття до Каті Мітя ретельно занотовує у щоденник. Перший поцілунок, перші ревнощі, перша зрада, зрештою, трагічна сила пристрасті, – передані акторами усієї палітрою засобів виразності, зокрема, вишуканою мовою пластики… «Що це взагалі означає – кохати?»

 

      Історія Київського театру «Золоті ворота» нараховує майже 35 років. Він був створений 1980 року як легендарний Театр поезії. Свою назву отримав на честь візитівки столиці – однойменного пам’ятника архітектури, у стінах якого відбулася резонансна постановка «Золоті ворота» за історичною поемою Леоніда Горлача. За роки існування у репертуарі театру були такі знакові вистави, як «Моцарт і Сальєрі» Олександра Пушкіна, «Маруся Чурай» Ліни Костенко, «Калігула» Альбера Камю, «Убивець» за Федором Достоєвським, «Еврідіка» Жана Ануя, «Король вмирає» Ежена Йонеско, «Собор Паризької Богоматері» Віктора Гюго та ін., які брали участь у численних міжнародних фестивалях. У різні часи у виставах «Золотих воріт» грала ціла плеяда відомих українських акторів, зокрема, Олексій Вертинський, Римма Зюбіна, Ніна Матвієнко, Антін Мухарський, Лариса Руснак, Костянтин Степанков, Валентин Шестопалов. Від часу заснування колектив очолював відомий режисер, професор Валерій Пацунов. 35-ий сезон театр відкрив з новим художнім керівником Стасом Жирковим.

******************************************************************************

      У зв’язку з обмеженою кількістю місць акредитація на виставу – обов’язкова.

      З усіх питань комунікації, акредитації на прес-конференцію, запису на інтерв’ю та вистави театру звертайтеся, будь ласка, до Віктора Собіянського: 050-267-47-83, 063-643-40-70, [email protected]

      Офіційа сторінка театру в мережі інтернет: http://zoloti-vorota.kiev.ua/ .

Перейти до спискуВерсiя для друку