Концерт «У ритмі закоханих сердець»на залізничному вокзалі Києва

Концерт «У ритмі закоханих сердець»на залізничному вокзалі Києва

 

      13 лютого 2015 року о 13.00 у приміщенні Центрального залізничного вокзалу м. Києва відбувся концерт «У ритмі закоханих сердець». Концерт був присвячений Дню святого Валентина – святу молодих та закоханих, тому символічним є факт, що концерт підготували та провели студенти Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Вони з натхненням виконали ряд популярних творів джазової та естрадної музики, запалюючи вогонь у серцях присутніх та створюючи романтичний настрій.

     Концерт зібрав неабияку аудиторію – близько двохсот чоловік знаходилося у фойє вокзалу під час виступу молодих артистів. Тут були робітники залізничного транспорту, охоронці, безхатченки і, безумовно, головні відвідувачі таких місць – пасажири. Незважаючи на характерну для вокзалів суєту, нескінченні потоки руху, побоювання запізнитися на потяг, люди зупинялися, а зупинившись на хвилинку, залишалися до закінчення концерту. Кожний мандрівник був радий на деякий час забути про особисті негаразди і зануритися в атмосферу радості та щастя. Пасажири, яких опитували численні представники телеканалів, одностайно говорили про приємну несподіваність такого концерту, про теплі почуття, які їм подарували студенти і які вони візьмуть з собою в дорогу.

   Концерт тривав близько 40 хвилин, однак завдяки динамічним змінам ритмів та тембрів здавалося – промайнула лише мить. Програма виступу брас-квінтету завершувалася виконанням гімну України, і було дуже зворушливо бачити, як його мелодію дружно підхопила більшість присутніх у фойє вокзалу. Наприкінці концерту вийшли дівчата у футболках з нашитими червоними серцями. Вони стрибали, кружляли під звуки барабанів і, нарешті, розгорнули великий прапор України. Одна з дівчат – студентка Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра Юлія Вакуленко – розповіла, що вона разом з подругами вчиться естрадному вокалу, а танець для них поставила викладач з хореографії. «День святого Валентина для мене, – сказала Юлія, – це магія, свято кохання та любові до життя. І на цьому концерті я хотіла б передати часточку своїх почуттів людям».

   Концертні виступи на вулицях та площах міст, на вокзалах та в аеропортах, яких значно побільшало останнім часом, свідчать про бажання митців, артистів, музикантів стати ближче до широкого слухача, сприяти залученню пересічних громадян до високого мистецтва, надавати людям радість та естетичне задоволення не тільки у спеціально призначених для цього концертних або театральних залах, але й просто на вулицях та вокзалах.

   Сподіваємося, що така акція, як концерт «У ритмі закоханих сердець», знайде продовження і з часом перетвориться на добру традицію.

Файл документа: sar_4857.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку