Головна  →  Методичні заходи  →  26 січня 2015

«Школа вдосконалення професійної майстерності викладачів». Лекція Кочерги О. В. за темою: «Особливості розвитку психофізіології сучасної дитини»

 

   26 січня 2015 року у приміщенні дитячої музичної школи № 9 в рамках «Школи вдосконалення професійної майстерності викладачів» відбулася чергова зустріч з кандидатом психологічних наук, доцентом, заступником директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Олегом Васильовичем Кочергою.

   Кочерга О. В. прочитав лекцію з циклу, присвяченого закономірностям розвитку психічного світу дитини. Цей цикл, передбачений планом постійно діючого науково-методичного семінару «Психологічні знання – педагогу», є необхідним фундаментом для оцінки правомірності застосування тих чи інших педагогічних підходів та дій. Викладачі дитячих шкіл естетичного виховання міста ознайомилися з наступними питаннями:

-         психофізіологічні особливості діяльності сучасних дітей;

-         основи психології дитячої творчості;

-         психологія поведінки дітей в процесі музичної діяльності;

-         особливості поведінки під час виступу на сцені;

-         проблеми індивідуальних особливостей дітей та врахування їх у процесі навчання.

   Під час обговорення та практичних занять з учасниками науково-методичного семінару висвітлювалися також сучасні наукові підходи до розуміння фізичного та психічного розвитку дитини; особливості становлення особистості дитини в умовах інтенсивного використання інформаційно-комунікаційних технологій; вплив педагога на становлення та розвиток особистісних рис дитини та багато інших. Присутні виявили неабиякий інтерес до проблеми. Заняття завершилося відповідями на численні запитання викладачів шкіл естетичного виховання міста Києва.

   Для подальшої психологічної самоосвіти присутнім було запропоновано скористатися науково-методичними матеріалами, розміщеними у вільному доступі на сайті Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка: www.ippo.kubg.edu.ua (відеоканал та репозиторій).

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку