«Дніпровські зорі у київському сузір’ї».

«Дніпровські зорі у київському сузір’ї».

Концерт № 3 абонементу № 4 (Київська дитяча філармонія).

   25 січня 2015 року у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України відбувся третій концерт Київської дитячої філармонії. Ця зустріч стала продовженням тематичного циклу, започаткованого Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів та присвяченого творчості підпорядкованих дитячих мистецьких закладів усіх районів Києва. Концерт проходив під назвою «Дніпровські зорі у київському сузір’ї». Свої набутки представляли дитячі музичні школи та дитячі школи мистецтв Дніпровського району м. Києва: ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського, ДМШ №№ 13 ім. М. Глінки, 16, 20, Школа джазового та естрадного мистецтв.

   Концерт виявився яскравим, видовищним, емоційно захоплюючим. Програма вражала розмаїттям жанрів та стилів. Класика, народна музика, джазово-естрадні мелодії; пісні, хорові та інструментальні твори, танець – все це вдосталь було представлено у виступах юних солістів та творчих колективів. Особливо цікаво маленьким глядачам було спостерігати за грою на різних музичних інструментах, слухати, як від номера до номера змінюються тембри: фортепіано та арфа, флейти та кларнети, акордеони та бандури, скрипки та віолончелі. Значну частину програми складали естрадно-джазові номери, підготовлені переважно учнями ШДЕМ. Також у концерті взяв участь інструментальний ансамбль «Українські барви» за участю викладачів ДМШ № 20. Ансамбль виконав композицію «Жайвір-Misirlou». Обрамляли концертну програму виступи великих колективів – камерного ансамблю ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського  (керівник – О. Лукієнко), який фактично є повноцінним оркестром, та хору учнів старших класів цієї ж школи (керівник – О. Романенко), що символічно завершив концерт «Щедриком» М. Леонтовича.

   Серед учасників концерту був і лауреат  Всеукраїнського конкурсу юних піаністів імені Володимира Пухальського,  учень 7 класу ДМШ № 20 Дмитро Кравець.  І, судячи з концерту «Дніпровські зорі у київському сузір’ї», досягнення таких висот по силам багатьом іншим його учасникам.

   Окрему сторінку мистецького звіту Дніпровського району Києва склала виставка творчих робіт учнів Дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського та Дитячої художньої школи № 2. Виставка була розгорнута у фойє перед початком концерту. Тут були представлені живописні та графічні роботи, кераміка, скульптурні бюсти, статуетки. Особливу увагу привернули: ікона Божої Матері, виконана в техніці «мозаїка», різьблені писанки у техніках «травлення» і «вирізування» та м’які іграшки. Також у фойє філармонії слухачів зустрічав біг-бенд Школи джазового та естрадного мистецтв (керівник – Антон Загородній).

   Приємно, що концерт Київської дитячої філармонії не залишився без уваги представників Київської міської ради, Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації та управління культури, туризму та охорони культурної спадщини. З вітальним словом до присутніх звернувся депутат Київради Максим Петрович Канобас (до речі, колишній випускник ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського) та заступник голови Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Алла Вікторівна Загородня.

   І ще про одну важливу прикмету часу, що позначилася на проведенні концерту. Концерт розпочався хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих у теракті в Маріуполі. Ця трагедія змусила всіх плакати, страждати, співчувати, але не тільки. Вона змусила гостріше переживати ті позитивні почуття, які ми отримуємо, долучаючись до прекрасного, особливо, якщо це прекрасне створюють діти... 

Файл документа: КДФ 45-3.Still010.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку