Головна  →  Новини  →  26 червня 2023

Щорічно в Україні відзначають День кримськотатарського прапора

Щорічно в Україні відзначають День кримськотатарського прапора

26 червня Україна відзначає День кримськотатарського прапора. 

Цей стяг із жовтою тамгою на блакитному тлі втілює для нас символ і дух нескореності та прагнення бути вільними на своїй рідній землі, символ єдності і незламності кримських татар за свою свободу, символ і дух відродження після жорстоких спроб нищення і терору, здійснених репресивним радянським режимом, це дух надії та сміливих кроків на захист справедливості, свободи та рідного дому.

Кримські татари, які поверталися з депортації на свою історичну землю, продемонстрували усьому світові незламність духу, відродили самобутню традицію самоврядування, національну символіку.

Мужність та сміливість, любов до волі, людяність та самоповага мають в Україні два кольори, і вони спільні для прапорів обох наших народів - українського і кримськотатарського.

У поєднанні жовто-блакитних кольорів цього прапора, так само, як у синьо-жовтих кольорах Державного Прапора України- життєдайна сила та мрія про мирне, вільне та заможне майбутнє.

Сьогодні кримські татари знову опинилися під окупацією на власній землі і їм доводиться проходити через викрадення,
катування, позбавлення волі. Нищення кримськотатарської культури стали звичною ознакою дій каральних органів окупаційної тоталітарної російської влади у Криму.

Кримські татари не схиляють голову перед окупантами.

Борються за справедливість, демонструють незламність духу, пліч-о- пліч з українцями воюють на фронті, боронять українську землю, бо ворог у нас спільний, і Україна у нас одна.

Ми звільнимо українську землю від російських окупантів та повернемо символи відновлення територіальної цілісності України - синьо-жовтий прапор і прапор кримськотатарського народу до українського Криму.

Перейти до спискуВерсiя для друку