Головна  →  Новини  →  11 грудня 2013

До відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

До відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

До 200-річного ювілею від дня народження Тараса Шевченка

  Вистави у київських театрах

 

 Муніципальні театри:

      Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва: 13 квітня 2013 року відбулася прем’єра музично-драматичної вистави «Шевченкові дороги».

      Київський академічний театр юного глядача на Липках готує виставу на основі поеми Т.Шевченка «Сон». Прем’єра планується у січні-лютому 2014 року.

      Український малий драматичний театр готує виставу за твором Т.Шевченка «Мати-наймичка», п’єса Івана Тогобочного.

      Київський академічний Молодий театр готує «Вечір поезії», у якому звучатимуть твори молодого Шевченка та твори молодих сучасних українських поетів. Прем’єра планується у березні 2014 року.

      Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня» готує концертно-мистецьку програму «Об’єднаймося ж, брати мої» (відбудеться у приміщенні Оперної студії Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського у березні 2014 року).

 

Театри районного підпорядкування:

      Театр української традиції «Дзеркало» Дніпровського району у вересні 2013 року розпочав роботу над музично-літературним твором за мотивами поеми Т.Шевченка «Сон».

      Театр «Актор» Шевченківського району має у репертуарі моновиставу «Стіна» Ю.Щербака, сюжет якої пов'язаний з життям Т.Г.Шевченка.

      Київський камерний театр-студія «Дивний замок» Солом’янського району має у репертуарі вистави «Тополя» та «Великий льох» за мотивами творів Великого Кобзаря. Показ вистав буде тривати з березня 2014 року до кінця театрального сезону.

 

 

Файл документа: IcVAOeCWOds.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку