Головна  →  Положення про конкурси  →  3 листопада 2014

Положення про виставку-огляд екзаменаційних робіт з живопису учнів випускних класів дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та вихованців художніх гуртків закладів культури

ПОЛОЖЕННЯ

про  виставку-огляд екзаменаційних робіт з живопису учнів випускних класів дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та вихованців художніх гуртків закладів культури

 

 

Загальні положення.

Це Положення визначає порядок проведення виставки-огляду екзаменаційних робіт з живопису учнів випускних класів дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та художніх гуртків закладів культури (далі – Виставка-огляд).

 Виставка-огляд проводиться з метою:

- виявлення професійного рівня екзаменаційних робіт з живопису учнів випускних класів як підсумок якісного виконання навчальних планів та програм;                                                                                                       

- подальшого розвитку та вдосконалення навчально-виховного процесу;                                              

- обміну досвідом викладачів у професійній підготовці учнів з предмету «Живопис»;                                                                                           

- сприяння поширенню інноваційних методик; надання методичної допомоги.

Організатором Виставки-огляду є Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів.

Умови проведення та учасники Виставки-огляду.

На Виставку-огляд надаються кращі екзаменаційні роботи з живопису учнів випускних класів (за два останні роки), які пройшли перегляд художньою радою в дитячих художніх школах, дитячих школах мистецтв та закладах культури.

Для участі у  Виставці-огляді необхідно надати:

- заявку у вигляді списків робіт до 10 жовтня 2014 року;

- анонс виступу у письмовому вигляді (концепція програми з живопису, за якою працюють викладачі школи). Тривалість виступу викладача, екзаменаційні роботи учнів якого були високо оцінені художньою радою  – до 4 хв.;

- екзаменаційні роботи   до   20   жовтня2014 року  – у Дитячу школу мистецтв № 5 Оболонського району.

Вимоги до оформлення екзаменаційних робіт.

1. Кількість робіт: від закладу надається 6-8 кращих екзаменаційних робіт за два останні роки навчання (роботи виконуються згідно з програмними вимогами).

2. Формат: А-2 (42х59), А-3 (29х42). Кожна робота надається на паспарту (картоні).

3. Техніка виконання: акварель, гуаш, олія.

4. Паспорт роботи: на зворотній стороні кожної роботи повинен бути наклеєний заповнений паспорт.

5. Етикетка: на нижньому полі паспарту, посередині, повинна бути наклеєна друкована етикетка розміром 10x7см, шрифт звичайний (Times New Roman), розмір шрифту – 14.

На етикетці зазначаються: прізвище, ім’я автора, кількість повних років, школа, клас, кількість годин виконання роботи, техніка виконання, розмір робіт, прізвище, ім’я, по-батькові викладача (повністю).

Наприклад:

 

Іванова Олена (15 років)

Заклад № , 4 клас

40х60  п., акв., 12 год.

Викладач: Петрова Галина Михайлівна

Екзаменаційні роботи з живопису, що надійшли на Виставку-огляд після зазначеного терміну або оформлені з порушенням вимог не розглядатимуться.

При огляді екзаменаційних робіт з живопису учнів випускних класів враховуються всі стадії творчого процесу, визначаються загальна підготовленість випускника до вступу, розуміння ним основ кольорової гармонії та вміння передавати засобами живопису об’ємно-просторові характеристики й художньо-образні властивості в композиції екзаменаційної роботи.

Рішення художньої ради носить рекомендаційний характер для викладачів, випускники яких закінчили повний курс закладу, здобули початкову художню (мистецьку) освіту та виявили бажання продовжувати художню (мистецьку) освіту в класі професійної орієнтації для підготовки за відповідними спеціальностями.

Художньою радою відзначатимуться та нагороджуватимуться грамотами викладачі, екзаменаційні роботи учнів випускних класів яких продемонстрували найвищий рівень виконання екзаменаційних робіт з живопису, що є необхідним підґрунтям загальної творчо-мистецької підготовки вступника.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку