Відкриття 44-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Відкриття 44-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

      Історія Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» розпочалася з 1970 року. Тоді був вперше організований фестиваль студентських робіт кінофакультету Київського інституту театрального мистецтва, який тривав два дні та презентував у своїй програмі 33 стрічки.

      Вже з перших кроків фестиваль був відкритий для участі представників інших кіновузів та країн, що дало можливість встановити та розширити контакти між молодими кінематографістами та кіношколами, інтегрувати українській кінематографії у світовий процес розвитку кіномистецтва та кіновиробництва.

      Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» є символом і повноважним представником України та Києва у світі.  На сьогодні він займає достойне місце серед 12-ти найкращих у світі кінофестивалів за рейтингом Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF). Щоосені до Києва залюбки приїжджають метри світового кіно, визначні режисери й актори. У цьому році запланована присутність до 100 тис. тис. прихильників кіно.

      Фестиваль знайомить глядачів з найкращими досягненнями національного та світового кіномистецтва, досліджує найважливіші тенденції розвитку молодого кіно і є послідовним у своєму прагненні допомогти молодим талантам зайняти місце, якого вони варті, у сучасному кінопроцесі.

      Сьогодні конкурсна програма фестивалю – це студентські стрічки, дебютні професійні короткометражні та повнометражні ігрові фільми.

      У програмі фестивалю представлено 215 фільмів з майже 65 країн світу. Тільки від України буде представлено понад 40 українських стрічок. Кращі київські кінотеатри на цей час стануть майданчиками «Молодості».

      Позаконкурсна програма фестивалю традиційно вітає глядача ретроспективами найвизначніших кіношкіл та провідних майстрів світового кіно, а також програмами найновіших українських та зарубіжних фільмів.

      Засновниками фестивалю стали Фонд «Молодість», Міністерство культури України  та Спілка кінематографістів України.

      Вже багато років поспіль Київська міська державна адміністрація надає вагому фінансову підтримку у підготовці та проведенні цього грандіозного кіномистецького заходу.

      В цьому році Урочиста церемонія відкриття 44-го Київського Міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбудеться 25 жовтня 2014 року о 17.00 год.за участю Київського міського голови Кличка В.В., заступника голови Київської міської державної адміністрації Старостенко Г.В. та в.о. директора Департаменту культури Попової Д.О. у Національному палаці мистецтв «Україна» (м. Київ, вул. Червоноарміська, 103). На кінофестивалі буде презентовано фільм Бенуа Жако "Три серця".

      В цьому році фестиваль проходитиме з 25 жовтня до 2 листопада 2014 року. Програма та локації показу кіноробіт будуть викладені пізніше.

Файл документа: afisha-molodist44.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку