Відкриття фотовиставки «День-2014».

Відкриття фотовиставки «День-2014».

         17 жовтня 2014 року о 17:00 в Київській міській галереї мистецтв «Лавра» (вул. Лаврська, 1)відбудеться відкриття фотовиставки газети «День – 2014», яка буде тривати з 18 по 26 жовтня 2014 року.

         Відкриє Фотовиставку «День-2014» головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

         У рамках відкриття Фотовиставки «День-2014» відбудеться презентація книжкових новинок «Дня» – «Україна Incognita ТОП-25», Фотоальбому «Люди майдану. Хроніка», а також перевидання книги «Апокрифи Клари Ґудзик» серії «Бібліотека газети «День».

         Фотоконкурс«Дня» проводиться щорічно від 1999-го року. Це найбільш масштабний соціально проект газети, що поряд із іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання (Бібліотекою «Україна Incognita», Літньою школою журналістики «Дня», премією ім. Джеймса Мейса «За громадянську позицію» та ін.) став вже її візитівкою. Усі шістнадцять років Фотоконкурси «Дня» були і залишаються найбільш зрозумілим та демократичним засобом ідентифікації українства. І особливої актуальності він набув зараз, коли Україною боліє весь прогресивний світ, та треба її достойно представляти в інформаційній війні проти нашої держави.

         Експозиція налічує понад 300 найкращих світлин-переможців XVI Міжнародного фотоконкурсу газети «День».

         У Фотоконкурсах «Дня» беруть участь як художники-професіонали, так і аматори-початківці з усіх куточків країни. І щороку наша «галерея на колесах» подорожує Україною, зупиняючись не лише у великих містах, а й у маленьких містечках, і навіть хуторах, де, повірте, її чекають не менше, ніж у містах-мільйонниках. Серед них: Донецьк, Львів, Луцьк, Житомир, Рівне, Івано-Франківськ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Полтава, Чернігів, Тернопіль, Трускавець, Одеса, Ужгород, Чернівці, Кам’янець-Подільський, Миколаїв, Острог, Чечельник, Ольгопіль, Сімферополь, Севастополь, Ялта.

         Окрім «дорослих» номінацій конкурсу – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», з 2009-го року започатковано спеціальну номінацію -  «Світ очима дітей», яка представляє роботи юних фотографів до 18 років. Цього року представлена спеціальна номінація від генерального партнеру XVI Фотоконкурсу – міжнародної організації ПРООН – «Будуємо нову країну разом!», до якої входять: «Світ, зручний для кожного (доступність, універсальний дизайн, безбар'єрне середовище)», «Сталий розвиток: як збалансувати економічне зростання, соціальну рівність і захист навколишнього середовища», «Цілі розвитку тисячоліття».

         17 жовтня on-line трансляцію на офіційному сайті «Дня» забезпечує Компанія «Адамант».

Перейти до спискуВерсiя для друку