Головна  →  Новини  →  4 червня 2018

Фестиваль "Чілдрен кінофест" підбиває підсумки.

Фестиваль "Чілдрен кінофест" підбиває підсумки.

В Україні завершився 5-й ювілейний Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гостями безкоштовних показів стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах країни.

Уперше в історії фестивалю за підсумками глядацького голосування Гран-прі отримала українська стрічка – фентезі «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова. У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна робота «Качка на ім'я Бабіліна» Надії Бабаніної з Дніпра.

Також цього року в рамках конкурсу вперше був присуджений Приз глядацьких симпатій – його лауреатом стала стрічка «Вірус А» 14-річного Олексія Пивошенко з Авдіївки, яка набрала найбільшу кількість голосів.

У 2018 році «Чілдрен Кінофест» відбувся з 25 травня по 3 червня у 22 містах України. Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України. У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин. Поза конкурсом до 30-річчя прем'єри була показана українська анімаційна стрічка «Острів скарбів» Давида Черкаського. Амбасадоркою фестивалю стала українська письменниця, адвокат, правозахисниця, радіоведуча і посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко.

Щорічний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, Французького інституту в Україні, Британської Ради в Україні, Goethe-Institut в Україні, Посольства Угорщини в Україні. Цьогоріч до цього переліку також долучився Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Фотозвіт заходу.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку