Відкриття виставки Сергія Савченка.

Відкриття виставки  Сергія Савченка.

      03 жовтня 2014 р. о 16.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається персональна виставка заслуженого художника України Сергія Савченка (м. Одеса) «Екзистенція в площинах паперу та природних об'ємних форм».

      Сергій Олександрович народився у 1949 р. в Одесі, у 1974 р. закінчив Одеське художнє училище. На початку 19 80-х рр. приєднався до гурту одеських нонконформістів. Починаючи з 90-х рр. ХХ ст., він бере активну участь у багатьох виставках, фестивалях, бієнале як в Україні, так і за її межами. Також художник є одним із засновників одеської «Просвіти», «Південної Громади» та Народного Руху України (м. Одеса). Належить до числа засновників творчих об’єднань «Мамай», «Човен», «НАМ» (Національна асоціація мистців), є почесним членом Києво-Могилянської Академії. На думку автора, «…нинішній час випробувань виставляє пріоритети та приводить до співставлення моделей життя і творчості з етнічним досвідом, де напластування історичних та культурних епох представили нам, сучасникам, магічний образ етнічної культури, колосальної духовної наповненості. Тема простору, взаємозв’язків з ним, експресія рефлексій в кордонах діалогової зони, пробуджує бажання опертися на безкінечний етнічний досвід в надії досягти просвітлення…».

савченка

   В експозиції представлені роботи оригінальної графіки, себто живопис на папері у форматі вільної змішаної техніки та природні об’ємні форми – таракуци у техніці поліхромного розпису. Роботи С.О. Савченка зберігаються в музеях України, США, Росії, приватних колекціях України та за кордоном.

    Виставка працюватиме до 26 жовтня 2014 р.

    Інтернет - посилання:  http://www.mundm.kiev.ua/index.html .

Файл документа: Cavch_ZmIna_Mashtaby.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку