Експозиційний проект «More than Ukraine» («Більше, ніж Україна») у музеї «Київська фортеця»

Експозиційний проект «More than Ukraine» («Більше, ніж Україна») у музеї «Київська фортеця»

         

            З 30 листопада до 10 грудня 2017 року у виставковій залі музею «Київська фортеця» за підтримки КМДА та музею історії Києва триватиме експозиційний проект «More than Ukraine» («Більше, ніж Україна»).

Виставка складатиметься з 26 робіт, виповнених в одному форматі (1х1м.).

            26 художників. Два різних покоління – одним було 26, коли Україна здобула незалежність, інші в цьому віці стали свідками нового поштовху на шляху від атавізмів минулого до самоідентифікації. Кожен з них створив роботу з метою закликати глядача розширити рамки сприйняття національного мистецтва, не перетинаючи межу космополітизму.

            Казимир Малевич, відомий український художник-авангардист вважав квадрат базовим елементом світу і буття, а також першим кроком чистої творчості в мистецтві. Художники, чиї роботи беруть участь у проекті, транслюють своє бачення через призму саме цієї первофігури.

            Ідея проекту «More than Ukraine» закликає позбутися усталених архаїзмів у візуальному мистецтві, не втративши національної ідентичності; його ж метою є популяризація українського мистецтва за межами України. Після показу робіт в Києві вони будуть представлені в Чикаго (США).

             Художники, що беруть участь у проекті: Waone Interesni Kazki, Андрій Блудов, Микола Журавель, Леонід Бернат, Владислав Шерешевський, Оксана Левченя-Константіновська, Ілля Чічкан, Маша Шубіна, Богдан Перевертун, Франсуаза Оз, Наталія Корф–Іванюк, Олексій Іванюк, Петро Сметана, Олександр Гребенюк, Олександр Брітцев, Сергій Радкевич, Богдан Буренко, Діма Фатум, Олексій Кондаков, Кено Кікіт, Роман Громов, Діма Ерліх, Анастасія Авула, Катерина Кізіма, Оля Рондяк, Алекс Максімов.

             Виставка триватиме з 30 листопада до 10 грудня 2017 року.

             Вхід вільний щодня з 10:00 до 18:00.

Перейти до спискуВерсiя для друку