Головна  →  Методичні заходи  →  25 листопада 2016

Уроки рисунку у Дитячій художній школі № 3 Оболонського району міста Києва

Уроки рисунку у Дитячій художній школі № 3 Оболонського району міста Києва

   23 листопада 2016 року відповідно до Плану основних навчально-методичних заходів на 2016-2017 навчальний рік відбулася презентація педагогічної майстерні викладачів рисунку Дитячої художньої школи №3 Оболонського району столиці. Її відвідала член ради методичного об’єднання викладачів рисунку, викладач-методист Київської дитячої школи мистецтв № 8 Кузнєцова Лариса Миколаївна.

   Було презентовано декілька уроків. Викладач Колесник Марія Юріївна провела заняття з учнями 3-а класу на тему «Складний тональний силует в художньому образі картини, створений різними тональними засобами», на якому викладач запропонувала учням створити художній образ за мотивами власної поезії. Учні із натхненням та неабиякою зацікавленістю втілювали творчі ідеї у рисунку. Викладач Шевченко Ніна Григорівна провела урок з учнями 6-в класу на тему «Конструктивний рисунок гіпсового зліпку скульптури голови людини, позбавленої шкірного покриву, з відкритими м’язами («Екорше» Гудона)». Цей урок було запропоновано як майстер-клас для методичного об’єднання викладачів рисунку, як яскравий приклад проведення уроку з навчального рисунку у старших класах. Викладач Поваров Андрій Анатолійович провів урок з учнями 5-а класу на тему «Тональний рисунок фрагменту інтер’єру». Учні під час уроку опановували знання з побудови предметів в інтер’єрі за законами перспективи, а також удосконалювали навики побудови предметів за двома точками сходження.

   Презентацію гармонійно доповнила прекрасна виставка учнівських робіт з рисунку різних років. На виставці були показані роботи від перших кроків учнів-початківців до досить складних рисунків натюрмортів, натурних постановок, гіпсових моделей голови людини у виконанні учнів старших класів. Відвідувачів приємно вразила не лише кількість представлених робіт, але й висока якість їх виконання. У кожній роботі відчувається любов викладачів до вихованців та своєї справи.

   Присутня на заході член методичної ради подякувала викладачам за цікаво викладений матеріал та проведені уроки й побажала усім творчого натхнення у подальшій роботі.

Файл документа: DSCN7588.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку