Головна  →  Новини  →  14 травня 2014

Три покоління Годунових

Три покоління Годунових

         Від 17 травня  2014 року у Київському Національному музеї російського мистецтва (вул.Терещенківська, 9 ) триватиме виставка трьох художників однієї родини - три долі, три особистості: Олександр Годунов, Лариса Годунова, Ірина Годунова. 

         Олександр Федорович Годунов, батько Лариси, дід Ірини Годунових, народився у 1916 році в селянській, багатодітній родині, ще до революції 1917 року і за його життя, протягом 86 років, йому випало багато випробувань долі: Революція, Голодомор, Вітчизняна війна, Чорнобиль.

         Але всупереч всьому, йому вдалось зберегти в душі і втілити в своїх полотнах наснагу до життя, трепіт від захоплення природою.

         Живописець, педагог. Член Національної Спілки художників України з 1954 р. Закінчив Київський державний художній інститут в 1950 році. Навчався в майстерні К. Трохименка.

         Олександр Федорович Годунов відомий український живописець, який працював у жанрі тематичної картини, портрету, пейзажу та натюрморту. Його картини повні життєвої сили, яскравим контрастом, упевненим мазком пензля. Джерелом творчої наснаги для художника були куточки Байкалу, береги Дніпра, чарівність квітів. Його твори завжди знаходили розуміння і схвальний відгук глядачів, висока майстерність забезпечили творам Олександра Годунова вдале сполучення високого професіоналізму та хисту.

         Лариса Годунова 1946 р.н. м. Київ. Живописець. Член Національної Спілки художників України з 1978 року. Закінчила Київський державний художній інститут (тепер НАОМА) в 1970 році. Навчалась у майстерні Т.Н. Яблонської. У творчому доробку художниці – твори монументального мистецтва, натюрморти, пейзажі, портрети, тематичні картини, графіка.

         На виставці представлена серія Л. Годунової «Пейзажі Києва». Протягом всього свого життя, художниця постійно повертається до відображення архітектури рідного їй міста, якій вона приписує драматичну силу та міць.

         У цих полотнах монументального настрою, художниця показує типовий образ гарного улюбленого міста, далекого від світла неону та хмарочосів.

         Композиції Л. Годунової, що зображають архітектуру міста, завжди супроводжує атмосфера відчуженості, пустоти та самітності.

         Проте, картина «Дорога у сад троянд» - це дорога в мрію, до здійснення бажань.   

         Ірина Георгіївна Годунова 1973 р.н. м. Київ. Живописець. Член НСХУ (2000). Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури в 1996 р.; майстерня Ф. Гуменюка.

         Ірина Годунова багатоплановий художник.

         Її пошуки розповсюджуються від станкового живопису до іконопису, розпису храмів. Абстракція, фотографія та графіка, теж присутні в її творчості.

         Після оформлення у 2004-2008 рр. костьолу «Босих кармелітів» в Бердичеві, в 2013 році, Ірину запросили розписати костьол Св. Олександра в Києві. Над чим вона працює в даний момент.

         Режим роботи: ср,сб,нд:10.00-18.00; вт,пт: 11.00-19.00;пн,чт-вихідні.

        Тел.: 234 62 18

         http://www.kmrm.com.ua/ <http://www.museumru.kiev.ua/>

Файл документа: IMG_3776.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку