Вечір пам’яті Донської Р.С. «Сяйво далекої зірки…» (анонс)

   19 травня 2016 року о 17.00 у приміщенні Київської дитячої школи мистецтв № 5 ім. Л. Ревуцького (вул. Борщагівська, 14) відбудеться вечір пам’яті заслуженого працівника культури України, викладача-методиста Донської Рити Семенівни «Сяйво далекої зірки…».

   Рита Семенівна пішла з життя 30 квітня 2015 року, трохи не дотягнувши до 75 років. Її шлях у музиці розпочався у 1957 році, коли, після закінчення середньої загальноосвітньої школи, Донська Р.С. була зарахована викладачем фортепіано музичної студії клубу МВС УРСР. Надалі вона навчалася на фортепіанному відділенні Київського державного музичного училища ім. Р. М. Глієра, яке закінчила з відзнакою. Потім був фортепіанний відділ Донецького державного музично-педагогічного інституту ім. С. С. Прокофьєва (клас проф. О. Ю. Вітовського), аспірантура Ленінградської державної консерваторії імені М. А. Римського-Корсакова (клас проф. Г. І. Єгорової). Починаючи з 1966 року Донська Р. С. безперервно працювала в дитячій музичній школі №5 імені Л. М. Ревуцького. За ці роки вона виховала понад 60 піаністів-професіоналів. Її учні стали лауреатами та призерами багатьох міжнародних, регіональних та всеукраїнських конкурсів, членами Української асоціації піаністів-лауреатів, деякі з них увійшли до збірки «Піаністи України». Чимало з них продовжують навчання та роботу у далекому зарубіжжі – у Франції, США, Німеччині, Італії, Австралії, Швейцарії, Ізраїлі.

   Донська Р. С. була постійним членом журі міжнародних та міських конкурсів, членом Ради міського методичного об’єднання викладачів фортепіано, проводила майстер-класи під рубрикою «Бесіди біля роялю», концерти класу, авторські вечори. Вона неодноразово нагороджувалася Почесними грамотами, а у 2003 році Указом Президента України їй було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України».

   Вечір, що відбудеться 19 травня, задуманий режисером-постановником Анатолієм Сухановим як низка сторінок життя Донської Р.С., які ведуча вечора Світлана Корецька перегорне разом з усіма тими, хто пам’ятає Риту Семенівну. На цих сторінках будуть представлені фото- та відеоматеріали, де відображені певні епізоди славетного шляху музиканта. Спогадами поділяться її численні учні та колеги. Розповіді та перегляд відеоматеріалів чергуватимуться з «живими» виступами піаністів – учнів Донської Р.С. – Антонія Баришевського, Костянтина Товстухи, Дар’ї Голубчик.

 

Файл документа: Вечір памьяті Донської (виправл.) (1).jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку