Відкриття Фестивалю хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST»

Відкриття Фестивалю хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST»

«Провідні фахівці про стан і перспективи розвитку хореографічного мистецтва і сучасного танцю в Україні та в світі»

(в рамках фестивалю хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST»

за підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київради

(Київської міської державної адміністрації)

з нагоди відкриття фестивалю)

7 квітня 2014 року з 19:00 до 20:00

(глядацька зала).

         Фестиваль «КМАТОБ-FEST» - своєрідна платформа для самовираження учасників, покликана стимулювати творчий, інтелектуальний, духовний розвиток талановитої молоді, й водночас, відкрити чудову палітру можливостей: навчання, підвищення професійного рівня, культурного обміну та розвитку творчих контактів, виявлення молодих талановитих виконавців.

         Фестивальну програму 7 квітня о 10:00 відкриє майстер-класом з класичного танцю народний артист України Сергій Бондур. Сучасний танець постане напрямами: авторська лабораторія від  Артема Гордєєва та Олени Долгіх LITSODanceCompany»); сontemporary dance від Василя Козара переможця проекту «Танцюють всі» - каналу СТБ; flying low від Олексія Буська, творчого організатора фестивалю, лауреата міжнародних конкурсів, провідного соліста «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТУ».

         Мета фестивалю: популяризація хореографічного мистецтва в Україні, формування естетичних смаків глядачів шляхомзнайомства із кращими здобутками сучасного хореографічного мистецтва – провідними колективами і виконавцями; ознайомлення з різними напрямками сучасного танцю.

         Директор театру, Юрій Щур: «Наш театр існує вже понад 30 років. Це єдиний в Україні театр, діяльність якого спрямована на створення музичних вистав – опер і балетів для дітей.Саме в нашому театрі працює трупа «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ», створена і очолювана Раду Поклітару, одним із найвідоміших хореографів сучасності. За час свого існування «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ» став найяскравішим колективом на орбіті сучасного танцю  України. Це і дає нам можливість сподіватися, що фестиваль посяде вагоме місце в культурно-мистецькому житті нашої держави».

      Учасники прес-конференції:

                  Юрій  Щур, директор КМАТОБ для дітей та юнацтва;

                  народний артист України Сергій Бондур;

                  Раду Поклітару, «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ»;

                   лауреат міжнародних конкурсів Олексій Бусько;

                  Артем Гордєєв, Тетяна Хижняк, LITSODanceCompany;

                  Василь Козар, KDT (KozarDanceTheatre).

         Організатори фестивалю переконані, що фестиваль «КМАТОБ-FEST» посяде достойне місце в культурному житті України та сподіваються, що хореографічна лексика сучасного танцю, її чуттєвість і емоційність знайде своє відображення і розуміння в серцях глядачів.

         Інформаційні партнери: УНН, Перець FМ.

         Додаткова інформація та акредитація за тел: +38 (044) 425-34-30; (093)-493-75-07 до 12:00 - 07.04.2014

         Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва м. Київ, вул. Межигірська, 2, (ст. метро «Контрактова площа),  тел. 425-34-30.

         На сайті театру: http://www.musictheatre.kiev.ua/ua/performances/ktbfest

Файл документа: Festival Afisha.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку