Головна  →  Методичні заходи  →  13 лютого 2016

Засідання методичного об’єднання викладачів струнно-смичкового відділу. Презентація навчальних посібників Гоноболіна О.Ч.

Засідання методичного об’єднання викладачів струнно-смичкового відділу. Презентація навчальних посібників Гоноболіна О.Ч.

   13 лютого 2016 року у приміщенні КДШМ № 8 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів струнно-смичкового відділу відбулася презентація навчальних посібників для скрипки з фортепіано та ансамблю скрипалів молодших і старших класів, автором яких є Гоноболін Олександр Чарльзович.

   Гоноболін О.Ч. – заслужений артист України, скрипаль, диригент, композитор. Він – член французьких асоциацій композиторів «SACEM» та виконавців «SPEDIDAM», дипломант Міжнародного конкурсу композиторів ім.. Ю. Фаліка (2012) та міжнародних конкурсів композиторів у Германії та США (2015). Олександр Чарльзович працював  концертмейстером Державного симфонічного оркестру Абхазії; солістом Сухумської, Херсонської, Миколаївської філармоній; диригентом Миколаївського камерного оркестру «Капріччо» (діла — «ARS-NOVA»), викладачем Сухумського та Херсонського музичних училищ. Він багато виступає не тільки в Україні, але й в інших країнах світу: Болгарії, Германії, Голландії, Грузії, Іспанії, Ізраїлі, Росії, Угорщині, Франції, виконуючи музику відомих композиторів, а також власні твори. Зараз А. Гоноболін очолює Камерний оркестр «ARS-NOVA» Миколаївської обласної філармонії. У репертуарі його колективу – найкращі зразки світової класики, твори українських композиторів, власні композиції.

   Гоноболін О.Ч. є також автором численних творів педагогічного репертуару для скрипки, віолончелі, струнних ансамблів, починаючи від п’єс для початківців та закінчуючи віртуозними конкурсними творами. Назвемо лише деякі зі збірок, які вже набули широкої популярності серед учнів та викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів: "39 легчайших пьес Pizz и Arco, "Пьески для детишек", "Єтюдики", "Мультик & пультик", "Новогодний сувенир", що містить обробки відомих новорічних та різдвяних пісень.

   Засідання методичного об’єднання викладачів струнно-смичкового відділу з Гоноболіним О.Ч. розпочалася з привітання гостя, який приїхав з Херсону спеціально заради зустрічі з колегами. Основну ж частину заходу складали виступи юних музикантів та їх викладачів, які презентували твори з навчальних посібників Гоноболіна О.Ч. Концертна програма включала майже два десятки різнохарактерних п’єс. Зазначимо, що серед виконавців були не тільки кияни, але й гості – учні з музичних шкіл Білої Церкви та Миронівки. Ведуча концерту – викладач КДШМ № 8 Коптєнкова Н.С. – випереджала деякі виступи цікавими коментарями. Так, перед останнім номером програми – «Метаморфозами» для скрипкового дуету, який прозвучав у виконанні Даніїла Гоноболіна (скрипка, КССМШ ім. М.В. Лисенка, викладач Рівняк Ярослава Григорівна) та його батька – автора твору, – вона розповіла історію про перемогу цього опусу на конкурсі у Німеччині.

   Презентація навчальних посібників Гоноболіна О.Ч. стала справжнім святом і для учасників концерту, і для гостей. Всі вони отримали задоволення та незабутні враження, які стануть стимулом подальшої наполегливої праці на шляху оволодіння інструментом. 

Файл документа: 12743581_549398608575206_410638714693966948_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку