Головна  →  Творчі заходи  →  21 грудня 2014

Концерт № 2 абонементу № 9 «Портрети композиторів-ювілярів»

     21 грудня о 15.00 у Національній філармонії України відбувся концерт № 2 абонементу № 9 «Портрети композиторів-ювілярів» за участю Національного академічного духового оркестру України.

    Зустріч було присвячено подвійному ювілею – 85-річчю сучасних українських композиторів Жанни та Левка Колодубів. За роки творчості це подружжя зробило великий внесок у вітчизняну культуру. Обидва діячі мають почесні звання народних артистів України, вчені звання професорів, академіків. Різнобічна діяльність Жанни та Левка Колодубів розгорнулася в багатьох мистецьких напрямках. Зокрема, Левко Колодуб створив багато п’єс великих та малих жанрів для всіх духових інструментів, які є в сучасному оркестрі. Саме цей музикант стояв біля витоків Національного духового оркестру, якому цього сезону виповнюється 35 років.

  Жанна Колодуб найяскравіше заявила про себе в жанрі музики для дітей та юнацтва. Балети, мюзикли, обробки народних пісень – не одне покоління юних музикантів та слухачів виросло на цих мелодіях. По закінченні концерту композитори звернулися до всіх зі словами побажань. Дітвора ж оточила митців, дарувала квіти, «засипала» запитаннями, проханнями залишити автограф, сфотографуватися…

  Такі зустрічі мають велике пізнавально-виховне значення, коли поєднуються «троянди й виноград, красиве і корисне».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку