Головна  →  Новини  →  21 лютого 2024

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. На Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні. Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом.

Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Наразі ми знову мусимо ставати на захист рідної мови.

Протягом останніх чотирьох століть українську мову намагалися знищити найбільшу кількість разів порівняно з іншими мовами - аж 134 рази! Проте вона існувала і сьогодні нею розмовляють, навчаються, співають, пишуть поезію та
прозу.

Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) вітає усіх із Міжнародним днем рідної мови. Не будьмо байдужими, давайте разом захищати найбільше наше багатство – нашу Рідну Українську Мову! Слава Україні!

Перейти до спискуВерсiя для друку