Головна  →  Новини  →  25 січня 2024

У Києві проходить виставка українського митця вірменського походження Бориса Єґіазаряна «Гранат. З рубінів і перлів», присвячена Сергію Параджанову

У Києві проходить виставка українського митця вірменського походження Бориса Єґіазаряна «Гранат. З рубінів і перлів», присвячена Сергію Параджанову

«Гранат. З рубінів і перлів» – виставка сучасного українського художника Бориса Єґіазаряна, яка є не тільки ретроспективою художника, а й одою поєднанню культур в одній душі – вірменської та української. Виставка проходить з 23-го січня у Національному музеї «Київська картинна галерея».

Виставку Борис Єґіазарян присвячує вірменсько-українському режисеру – Сергію Параджанову. «Я помщусь світу любовʼю» – відомий його вислів, який несподівано став відображенням творчості Бориса Єгіазаряна – живописця, портретиста, графіка, колажиста, художника-революціонера, як його називають, та просто митця, на чию долю припали не одна перепона, проте щодня він дарує любов через свої твори.

Ця виставка розповість історію одного українського художника вірменського походження.

Тут кожна зала розкриває аспекти творчості Бориса Єґіазаряна: від розуміння символів на його творах, до розуміння самого митця.

Протягом виставки відбудеться благодійний продаж картин Бориса Єґіазаряна. Всі кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

Запрошуємо вас в унікальний світ Бориса Єгіазаряна!

Відкриття виставки – 23 січня о 17:00 (вхід вільний).

Виставка триватиме з 23 січня по 25 лютого.

Вартість повного вхідного квитка – 200 грн (пільгові категорії – 100 грн).

Музей приймає відвідувачів за адресою вулиця Терещенківська, 9, за звичним графіком
роботи: з 11 до 18 години (крім понеділка та четверга); з 11 до 19 години у вівторок.

Каса працює до 17:20 (18:20 у вівторок).

Перейти до спискуВерсiя для друку