Головна  →  Новини  →  11 січня 2024

Виставка сучасного митця Юрія Денисенкова у Національному музеї «Київська картинна галерея»

Виставка сучасного митця Юрія Денисенкова у Національному музеї «Київська картинна галерея»

З 12-го січня у Національному музеї «Київська картинна галерея» проходитиме виставка сучсного українського митця Юрія Дениисенкова «Зустрічі. Прощання».

Зустрічі і прощання на цій виставці зʼєднуються в єдиному образі. Якщо подумати, вони мають спільні символи  – обійми та поцілунки, проте їхній сенс різний.

На роботах Юрія Денисенкова зображені реальні моменти зустрічей та прощань між людьми. Ми можемо тільки здогадуватись, що саме це за мить, проте ми безсумнівно відчуваємо цей стан між найщирішою радістю та гірким болем.

Обійми, дотики, усмішки та навіть суперечки, сварки, погляди крадькома – все це може у раз знищити шмат металу, начинений вибухівкою. Ті миті, що раніше вважались буденністю, митець ловить з жадібністю. Немов їх от-от затягне прірва на білому снігу, яка стала для митця символом війни. Прірва змінила ландшафт звичного пейзажу, вона стала невіддільною, завжди поблизу і готова у раз затягнути в себе найцінніше. Можливо, залишивши крихти, які згодом відлунням супроводжують нас по життю.

Відкриття виставки – 12 січня о 17:00 (вхід вільний).

Виставка триватиме з 12 січня по 11 лютого.

Вартість повного вхідного квитка – 100 грн (пільгові категорії – 50 грн).

Музей приймає відвідувачів за адресою вулиця Терещенківська, 9, за звичним графіком роботи: з 11 до 18 години (крім понеділка та четверга); з 11 до 19 години у вівторок. Каса працює до 17:20 (18:20 у вівторок).

Перейти до спискуВерсiя для друку