Головна  →  Новини  →  16 листопада 2017

Кінотеатр «Київ» святкує 65-річний ювілей!

Кінотеатр «Київ»  святкує 65-річний ювілей!

      23-го листопада 2017 року виповнюється 65 років з моменту, коли  вперше гостинно відчинив свої двері перед відвідувачами столичний кінотеатр «Київ»,

      Саме в цей день Культурний центр «Кінотеатр «Київ» запрошує всіх бажаючих на святкування свого ювілею.

      З 19 години розпочнеться святковий прийом з нагоди ювілею, а вже о 20.00 відбудеться показ прем’єрної стрічки «З любовю, Вінсент» (анімація, драма, біографія, реж. Дорота Кобела,  Х'ю Уелшман, Великобританія, Польща).

 

     Трохи з історії:

      Кінотеатр,  який було збудовано у 1952 році (архітектори О. Тацій, В. Чуприна, В. Онащенко; інженер В. Захарченко), відразу ж завоював глядацькі симпатії та став одним із найулюбленіших місць відпочинку киян і гостей столиці. Класичний стиль разом із сучасним репертуаром та технічним оснащенням – все це створило неповторну кіноатмосферу.

      С 2002 року набув і гідно несе статус «Культурного центру «Кінотеатр «Київ».

      Серед усіх кінотеатрів столиці, вирізняється особливим репертуаром, що може задовольнити смаки найвибагливішого глядача.

      Кінотеатр активно співпрацює з усіма Посольствами іноземних держав, акредитованими в Україні,  і  з моменту  відкриття у кінотеатрі було проведено понад 200 кінофестивалів.

      Вже протягом багатьох років поспіль «Київ» є  центром   Київського міжнародного кінофестивалю «Молодіcть». За ці роки столицю відвідали такі зірки світового кінематографу, як Фані Ардан, Софі Лорен, Жан Клод Ван Дам, Катрін Деньов, Ольга Куриленко, Арманд Асанте, Софі Марсо, Крістофер Ламберт, Венсан Касель, Мікеле Плачідо та інші.

      Одна з найважливіших соціальних та художніх функцій, яку багато років поспіль реалізує кінотеатр «Київ» - це підтримка українського національного кінематографу, так  у поточному році за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та Державного агентства України з питань кіно у прокат вийшли понад 10 картин українського виробництва і з успіхом демонструвались у кінотеатрі .

      Завдяки плідній праці протягом останніх 15 років, Культурний центр «Кінотеатр «Київ» був удостоєний різних нагород та відзнак. Всі ці успішні аспекти діяльності кінотеатру «Київ» стали можливими завдяки наполегливій  праці  колективу кінотеатру на чолі із заслуженим працівником культури України, директором Бондаренко Вілією Іванівною.

      Культурний центр «Кінотеатр «Київ» і надалі продовжуватиме  свою відповідальну  просвітницьку місію, лишаючись фестивальним центром столиці, який сприяє формуванню високих духовних цінностей  та ствердженню гуманітарних пріоритетів у суспільстві.

 

                                                                                        http://kievkino.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку