Головна  →  Методичні заходи  →  16 квітня 2016

Засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (7-16 квітня 2016 року)

Засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (7-16 квітня 2016 року)

 

   07 квітня 2016 року у приміщенні КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького в рамках засідання методичного об’єднання викладачів струнно-смичкових інструментів відбулася презентація репертуарного збірника «Камерні твори» (п’єси для скрипки і фортепіано) Стеценка Володимира Івановича. Стеценко В.І. – відомий український композитор, член Національної спілки композиторів України, автор творів різних жанрів, в тому числі призначених для учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

   Презентацію проводила завідувач відділу струнно-смичкових інструментів КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького, викладач-методист Олена Ричардівна Бржестовська. Основну частину заходу складали виступи учнів та викладачів КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького та КДШМ ім. С. Турчака. Вони виконували скрипкові п’єси та п’єси для ансамблю скрипалів з презентованої збірки, а також твори В.І. Стеценка для інших інструментів – флейти, фортепіано, бандури, гітари, солоспіви із супроводом фортепіано та струнних.

   16 квітня 2016 року у приміщенні КДШМ № 2 ім. М. Вериківського в рамках засідання методичних об’єднань викладачів ансамблевого та оркестрового музикування та викладачів хору відбувся відкритий урок викладача цієї школи Вандаловського Михайла Сергійовича за темою: «Робота з дитячим симфонічним оркестром та хором».

   Головну увагу викладача було приділено формуванню у дітей навичок колективного музикування, зокрема, співпраці у творчому колективі, активізації уваги та музичного слуху, роботі над строєм та ансамблем. Впродовж уроку звучали фрагменти творів «Глорія» Антоніо Вівальді та «Різдвяна сюїта» сучасного українського композитора Михайла Шведа. Натхненна й творча атмосфера під час репетиції, доброзичливий та вільний контакт керівника з хором та оркестром, захоплюючий репертуар – ось чинники, які позитивно впливають на розвиток дитячого оркестрового та хорового колективу.

Файл документа: IMG_20160407_120721.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку