Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва запрошує відзначити Свято Покрови та День захисника України.

Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва запрошує відзначити Свято Покрови та День захисника України.

      До Свята Покрови і Дня захисника України 14 і 15 жовтня о 19:00 у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбудуться два концерти симфонічного оркестру і хору театру за участю переможців Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

      Свято Покрови – це свято-символ Запорізького козацтва, Української повстанської армії – свято, яке увібрало у себе чимало народних звичаїв. Символічно, що саме до головного християнського свята осені на сцені театру прозвучать у новому сучасному прочитанні твори Володимира Івасюка та пісні УПА. Пісні минулого ізвикористанням найновіших джазових та рокових засобів виразності і стилів музики засяють яскравими барвами у виконанні лауреатів фестивалю «Червоної рути-2015», що нещодавно відбувся у Маріуполі.

      У програмах концертів вперше прозвучать: 14 жовтня – пісні Володимира Івасюка в сучасній обробці Романа Мельника, а саме: «Я піду в далекі гори», «Незване моє кохання», «Водограй», «Два перстені», «Залишені квіти», «Нестримна течія», «Червона рута» та ін.

      15 жовтня – пісні Української повстанської армії в сучасній обробці Романа Мельника:  «Гей, відчиняйте до свободи браму», «Лента за лентою», «Ми йдемо вперед», «На Вкраїні сурми грають», «Побратими» та ін., а також твори самого Романа Мельника – «Присвята Бандері», «Інтродукція Мрії» – спогад про загиблих, біль за втратами, які несе Україна.

      «Концертні програми вийшли насиченими, ці пісні надихають, у них все – ліричність та емоційність, глибина і проникливість, життєва мудрість, якась первісна гармонія і спокій, а також смуток, тривога. У цих піснях ніби вся Україна, емоційна, сильна, вольова. Їхнє звучання вражає, а сила духу передається всім», – говорить художній керівник театру Віталій Калітовський. 

      Організатором цих концертів є Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва спільно з дирекцією фестивалю «Червона рута» за сприяння Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Технічну підтримку заходу надає Українсько-британське спільне підприємство «Комора».

      Додаткова інформація за тел.: +38 (093) 49-37-507, (044) 425-34-30, та e-mail: [email protected],

www.musictheatre.kiev.ua

Файл документа: Ruta.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку