Прем’єра театрального проекту «Оскар і Рожева Пані».

Прем’єра театрального проекту «Оскар і Рожева Пані».

      11 жовтня 2015 року у Київському національному академічному театрі оперети (вул. Велика Васильківська, 53/3) відбудеться прем’єра благодійного театрального проекту «Оскар і Рожева Пані».

      Мета проекту – привернути увагу суспільства до надзвичайно серйозної соціальної проблеми паліативної допомоги тяжко хворим українським дітям.

       «Оскар і Рожева Пані» – це тринадцять щемливих листів безнадійно хворого хлопчика Оскара до Бога. У своїх посланнях приречений малюк благає Всевишнього про милосердя, про радість хоча би в останні дні життя, про гармонію та любов у цілому світі. Посередником поміж Богом та людьми для Оскара стає дивовижна жінка – сестра милосердя, чуйна та духовна людина. Це і є Рожева Пані. Монологи Оскара, адресовані Богу, та діалоги Оскара з Рожевою Пані складають внутрішній сюжет емоційного та катарсисного твору Еріка-Емануеля Шмітта. 

      Головна актриса проекту – Ірма Вітовська, над музикою до проекту працювали музиканти з гурту «Океан Ельзи», режисером проекту виступив Ростислав Держипільський – художній керівник Івано-Франківського академічного театру імені Івана Франка, художник – Андрій Ярмоленко, хореограф – Ольга Семьошкіна.

      Партнери проекту – Міністерство культури України, Київська міська державна адміністрація, Київський національний академічний театр оперети. Підтримка проекту – благодійний Фонд «Мати Тереза» за фінансового сприяння Міжнародного фонду «Відродження». Реалізація проекту Івано-Франківський академічний театр імені Івана Франка.

      Передбачається, що захід відвідають вищі посадові особи держави, зокрема Віце-прем`єр-міністр - Міністр культури України Кириленко В.А., Київський міський голова Кличко В.В., керівництво Київської міської державної адміністрації та ін.

      Міжнародний театральний благодійний арт-проект «Оскар і Рожева Пані» - це прем’єрні вистави з подальшим суспільним обговоренням проблем паліативної допомоги, як у Києві, так і гастрольний тур українськими містами (Луцьк, Харків, Львів, Одеса, Кривий Ріг, Дніпропетровськ та ін.). Це також безпосередні відвідини клінік, де допомагають тяжко хворій малечі. 

      Згідно офіційних даних, щороку майже 17 тис. українських дітей потребує паліативної допомоги – тобто потребує нашого співчуття та милосердя. Багато українських дітей з різними захворюваннями найчастіше помирають або вдома без якісної паліативної допомоги та належного знеболення, або в реанімаційних відділеннях – відірвані від родини. Проблема доступу до якісної паліативної допомоги в Україні не визнана на національному рівні, не забезпечена на регіональному рівні. Відсутність системи дитячої паліативної допомоги призводить до того, що більшість важкохворих діток не виходить з дому все своє життя, а батьки, прив’язані до хворої дитини, змушені вирішувати всі свої проблеми самостійно. 

 

      Телефон для довідок: 287-14-80.

Перейти до спискуВерсiя для друку