Виставка творів Ірини Вештак-Остроменської

    15 вересня 2015 року в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2) відбулось відкриття виставки Ірини Вештак-Остроменської.

   Ірина Вештак-Остроменська – відома українська художниця, яка успішно працює в різних видах образотворчого мистецтва – графіці, живописі, скульптурі.

    Із 1983 року мисткиня взяла активну участь у вітчизняних і міжнародних виставках та художніх проектах (Польща, Чеська Республіка, Хорватія, Іспанія, Німеччина, США).

   У Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» Ірина презентує серію вишуканих живописних натюрмортів і оригінальну скульптуру малих форм, де художниця дає волю польоту своїй багатій фантазії, насолоджуючись експериментом з формами, матеріалами, фактурами, наповнюючи пластичні образи філософським і дещо іронічним змістом.

      В одному з професійних дописів Ірина, пояснюючи свій потяг до скульптурної творчості, дала проникливе визначення ролі художника в соціумі: «Ми йдемо дорогою життя, посміхаючись маскою-посмішкою і дивимося маскою-поглядом, і щоразу, відкриваючи обличчя, являємо навколишньому світу нову маску. Ми надзвичайно пишаємося невеликою рибиною в наших руках, у той час, як величезна риба-удача пропливає між ніг непоміченою. Котимо перед собою наші чесноти, не помічаючи, що цей тягар уже заважкий для нас. Гордо демонструємо свої таланти, на межі можливостей, балансуючи дірявою парасолькою… Ми сидимо на невидимому троні і наш скіпетр дзвенить  порожнечею півнячої голови. Ми смішні і невимовно милі. Ми звичайні люди, які живуть незвичайним життям художників – блазнів, які говорять правду…».

     Виставка працюватиме до 14 жовтня 2015 року.

     Телефони для довідок: 253-31-60; 253-05-21.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку