Ландшафтне театралізоване дійство за мотивами опери С.Гулака-Артемовського «ЗАПОРОЖЕЦЬ ЗА ДУНАЄМ» Запорізької обласної філармонії

До Дня незалежності України  та

Дня Державного Прапору України

 

 

 Дата: 22 серпня 2015 року

Місце: співоче поле Печерського ландшафтного парку

Час:   початок о 19:30

 

Ландшафтне театралізоване дійство «Запорожець за Дунаєм» − це масштабний мистецький проект Запорізької обласної філармонії.

Опера «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського оповідає про козаків, які після скасування Запорізької Січі в 1775 році бігли за Дунай, де і побудували нову Січ. Театралізоване дійство поєднує дві сюжетні лінії: ліричну (закохана пара − Оксана і Андрій) і комічну (Іван Карась та його жінка Одарка). У 2013 році світова мистецька спільнота відзначала 150-річний ювілей прем’єрного показу «Запорожець за Дунаєм».

Сьогодні, як ніколи актуальними і важливими для нас стали теми, пов’язані з патріотизмом,  любов’ю до рідної землі, вивченням історії та звичаїв нашого народу. І в цьому вистава «Запорожець за Дунаєм» є живою енциклопедією з історії козацтва.

Унікальність масштабного ландшафтного проекту «Запорожець за Дунаєм» у постановці Запорізької обласної філармонії полягає у поєднанні музичного матеріалу опери з сучасними вимогами до видовищних постановок та оригінальними технічними рішеннями, а головна патріотична ідея стала домінантною і наповнила твір почуттями любові та відданості Вітчизні.

Однією з головних складових мистецького проекту є саме місце, де відбувається дійство – це Співоче поле Печерського ландшафтного парку, яке під час вистави перетвориться на театр під відкритим небом.

Цікава постановка, професійне виконання, чудові ландшафтні декорації, неперевершена енергетика музею просто неба подарують незабутні враження та занурять вас в атмосферу козацької доби.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку