Міжнародний проект «Шляхи дружби. Равенна – Київ» — міст братерства через мистецтво та культуру.

Міжнародний проект «Шляхи дружби. Равенна – Київ» — міст братерства через мистецтво та культуру.

      Вражаюча за своїм масштабом та високою миротворчою місією мистецька подія відбулася 1 липня у Києві, на Софійській площі. Попри негоду безсмертна музика Джузеппе Верді об’єднала на площі понад 300 музикантів під керівництвом одного з провідних диригентів сучасності — маестро Ріккардо Муті, всесвітньо відомого актора Джона Малковича, оперних співаків Людмилу Монастирську і Сергія Магеру та тисячі глядачів.

      У рамках проекту відомий американський актор Джон Малкович виконав поему для читця та симфонічного оркестру композитора Аарона Копленда «Портрет Лінкольна».

      Також у концерті взяли участь Молодіжний оркестр Луїджі Керубіні, створений Маестро Ріккардо Муті з найкращих молодих виконавців Італії, симфонічний оркестр і хор Національної опери України, Камерний хор «Кредо», Ансамбль класичної музики ім. Б. Лятошинського, студенти Національної музичної академії України ім.П. І. Чайковського, а також 25 молодих виконавців із м. Маріуполя (артисти Маріупольського муніципального оркестру «Ренесанс» та студенти Маріупольського коледжу мистецтв).

      Захід відбувся під патронатом Президента України та став можливим завдяки співробітництву з італійської сторони – Ravenna Festival, Міністерству культурної діяльності та спадщини і туризму Італії, а з української сторони – Міністерству культури України, Київській міській державній адміністрації, Національному академічному театру опери та балету України імені Тараса Шевченка.

 

Довідково:

      Міжнародний проект «Шляхи дружби» увійшов до історії як приклад високого гуманізму, що долає конфронтацію і тупикові політичні рішення, несе миротворчу місію, вшановує пам’ять жертв найтрагічніших подій сучасності.

      За двадцять років «Шляхи дружби», започатковані престижним Равеннським фестивалем у 1997 р., пройшли через Сараєво, Бейрут, Єрусалим, Нью-Йорк, Стамбул, Каїр, Дамаск, Найробі, Токіо, Тегеран та інші точки світу, збираючи багатотисячні аудиторії  на відкритих площах та у концертних залах.

      Ідея створення проекту належить одному з найвидатніших диригентів сучасності Маестро Ріккардо Муті, який багато років був художнім керівником та головним диригентом театру «Ла Скала», Зальцбурзького фестивалю, провідних світових оркестрів тощо.

     Фотозвіт заходу.

Перейти до спискуВерсiя для друку