КМДА Київська міська державна адміністрація


29 травня 2018

Лекція "Мовчазні книжки, або як подолати всі культурні й мовні бар’єри"

Мовчазні книжки, або як подолати всі культурні й мовні бар’єри

 

Запрошуємо 31 травня о 14:00 відвідати лекцію старшої викладачки Університету Глазго, провідної фахівчині з дитячої літератури та читання, експертки IBBY — Евелін Арізпе, яка приїхала до України на запрошення Книжкового Арсеналу.

Лекція відбудеться в залі “Простір подій” Центральної бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка для дітей м.Києва.

Евелін Арізпе розповість про унікальність проекту “Мовчазні книжки: зі світу до Лампедузи й назад”, який стартував у 2012 році в Італії за сприяння Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY. Усе почалося на Лампедузі, острові на півдні Італії, куди прибуло багато біженців. Така ситуація спонукала до пошуку нових рішень, а згодом це отримало відгук в інших країнах. “Мовчазні книжки” відкривають швидкий шлях до нової мови і викликають бажання читати. Основна ідея цього проекту — дати читачеві розуміння історії, культури, незалежно від його походження чи мови.

Лекція буде цікава видавцям, ілюстраторам, дослідникам візуального наративу, усім, хто цікавиться новими формами сторітелінгу, також широкому загалу читачів, авторів, бібліотекарів, педагогів, літературознавців та мистецтвознавців.

Завдяки підтримці Посольства Швейцарії в Україні колекцію книжок-картинок без слів “Мовчазні книжки” IBBY 2015 можна побачити упродовж усіх днів VIІI Міжнародного фестивалю “Книжковий арсенал”. Це 51 книга з близько двадцяти країн світу.

Тож скористайтеся нагодою послухати лекцію експертки IBBY, провідної фахівчині з дитячої літератури та читання  Евелін Арізпе (приїзд гості підримано Посольством Великої Британії в Україні).

Вхід вільний!

Медіакоординатор – Катерина Зайцева

тел.: 098 66 118 33

е-пошта: [email protected]

 

Центральна бібліотека імені Т.Г.Шевченка для дітей м.Києва

 

e-mail:[email protected]

тел.: 044 236 21 19

098 66 11833

 

просп.Перемоги, 25а

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.