Головна  →  Новини  →  23 травня 2018

KYIV ART WEEK

KYIV ART WEEK

ПОСТІЙНА ЗМІНА – ТЕМА KAW 2018

(пам'ять, гуманність, майбутнє)

З 18 по 27 травня в столиці України пройде третій Міжнародний фестиваль мистецтва Kyiv Art Week, відкриття якого співпадає з святкуванням Міжнародного Дня музеїв.

Тиждень мистецтва – актуальний міжнародний формат, що об’єднує найцікавіші мистецькі події в одному місті.

У його програму входять виставки в дванадцяти художніх просторах і музеях по всьому місту, дискусійна і лекційна програми, кінопокази, живі виступи музикантів, а також масштабний п'ятиденний ярмарок творів мистецтв.

До фестивалю долучається Національний музей «Київська картинна галерея», Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Національний музей Тараса Шевченка, Музей історії міста Києва, Польський культурний центр, креативна спільнота «IZONE», Французький культурний центр, Інститут проблем сучасного мистецтва, University of Arts London (Saint Martin’s), провідні київські галереї, українські художники, колекціонери, меценати.

Офіційне відкриття Kyiv Art Week відбудеться 18 травня паралельно з презентацією відновленого фрагменту «Стіни пам'яті». Стіну довжиною понад 200 метрів на Байковому кладовищі зводили протягом 13 років, а в 1982 році вона була забетонована за розпорядженням української компартії і понад тридцять років не підлягала відновленню. Для повного відновлення меморіалу запустять кампанію зі збору коштів.

19 травня свої двері для презентації виставки «Воронка часу» відкриє Інститут проблем сучасного мистецтва.

Усього в рамках Kyiv Art Week в музеях і художніх просторах по всьому місту буде представлено дванадцять виставок і спеціальних проектів. Серед іншого –  роботи литовських і українських художників різних жанрів і поколінь від республіки Užupis, а також інтерактивний і відеопроект об'єднання BIRUCHIY в Комплексі «Торонто – Київ»; спецпроекти «To find and not to let go» і «After.Museum» у Національному музеї «Київська картинна галерея» та ін.

23 травня в Комплексі «Торонто – Київ» пройде відкриття масштабного міжнародного ярмарку мистецтв Kyiv Art Fair. Подія об’єднала 35 галерей і інституції з України, Грузії, Німеччини, Данії, Польщі та Великобританії. На ярмарку кожна з них представить свої найцікавіші роботи, тим самим перетворивши простір в одну величезну галерею. У день відкриття запланована музична лайв-програма від промо-групи Groove Operator, а також світове шоу від F.A.C.E Foundation.

Kyiv Art Fair буде діяти всі дні до 27 травня. Окрім самого ярмарку, гості зможуть відвідати лекції, концерти та дитячу програму.

Фестиваль Kyiv Art Week проводиться з ініціативи українських культурних інституцій та діячів за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Захід покликаний підвищити інтерес українців до мистецтва, а представників світової художньої сцени – до Києва як до європейського культурного бренду.

Перейти до спискуВерсiя для друку