КМДА Київська міська державна адміністрація


11 травня 2018

12-13 травня у столиці відбудеться Другий фестиваль українського аматорського театру "День театру".

12-13 травня у столиці відбудеться Другий фестиваль українського аматорського театру "День театру".

За підтримки Національної спілки театральних діячів України та Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 12-13 травня Другий фестиваль українського аматорського театру "День театру".

Цьогоріч у фестивалі беруть участь 70 самодіяльних театрів,  біля 1000 акторів з 30 міст України.

Показ виста відбуватиметься на сценах таких столичних театрів, як Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, Київський академічний Молодий театр, Київський академічний театр юного глядача  на Липках, Київський академічний театр "Золоті ворота", Український малий драматичний театр та Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського Київського національного академічного театру оперети.

Фестивальна програма передбачає конкурсний показ театральних вистав без обмежень театрального жанру в номінаціях, відповідно до видів театрального мистецтва: драматичний театр, музичний театр, хореографічний театр.

В програмі заходів фестивалю: проведення театральних практикумів, майстер класів, круглих столів, творчі зустрічі з театральними діячами.

Журі фестивалю складається з визнаних професіоналів, серед яких; Віталій Малахов, Віктор Гирич, Ганна Липківська, Андрій Білоус, Ольга Семьошкіна, Алла Рубіна та ще п’ятнадцять відомих діячів культури та театрального мистецтва України.

Відкриття фестивалю передбачається провести 12 травня 2018 року на площі І. Франка. Вистави учасників фестивалю транслюватимуться в прямому ефірі на інтернет каналі ПІКУТВ (Першій інтернет канал України) – www.picutv.com з проведенням он‐лайн голосування на "Приз глядацьких симпатій".

_____________

В Україні театральне аматорство набуло широкого розмаху, а за різноманітністю, масовістю, активністю не має аналогів в Європі. Таке поширення мистецької практики в суспільстві - яскраве свідчення значного культурного та інтелектуального потенціалу України, формування єдиного культурного простору. У майбутньому фестиваль планує залучити аматорські театри з різних країн та перетворити Київ на кілька днів у мистецький простір, у який будуть залучені сотні колективів, тисячі учасників та майже всі театри столиці.

 

Файл документа: Afisha_press-2018KMDA.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.