Головна  →  Новини  →  25 квітня 2018

Запрошуємо відвідати Дні латвійського кіно в України.

Запрошуємо відвідати Дні латвійського кіно в України.

      У 2018 році, коли Латвія святкує 100-річчя проголошення незалежності, Національний кіноцентр Латвії у співпраці з Посольством Латвії в Україні продовжує традицію обміну кіномистецтвом між Латвією та Україною. Три дні,з 27 по 29 квітня 2018 року, у  кінотеатрі українського кіно "Ліра" (вул. Велика Житомирська, 40) за підтримки КП "Київкінофільм" будуть продемонстровані безкоштовні сеанси як нових, так і класичних латвійських фільмів для широкої глядацької аудиторії - у програмі і серйозна історична драма, і відреставрована комедія радянських часів, і зворушливий документальний фільм про незвичайну дружбу між дуже різними народами.

      Покази латвійського кіно в Києві презентуватимуть відомі гості з Латвії – улюблений режисер декількох поколінь глядачів Яніс Стрейчс, зірка латвійського кіно актор Мартиньш Вілсонс, один з найпотужніших режисерів театру і кіно в Латвії Віестурс Кайрішс, а також директор Національного кіноцентру Латвії Діта Рієтума.

 

Програма заходу:

Пятниця, 27 квітня

      18:00 – офіційне відкриття фестивалю «Дні латвійського кіно в Україні». Презентація та показ фільму «Дідусь, що небезпечніший за комп'ютер».

      20:00 – показ документального фільму «Руч та Норія».

У презентації візьмуть участь Надзвичайний та повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, латвійський актор Мартиньш Вілсонс, голова Державного агентства України з питань кіно Іллєнко Пилип Юрійович, директор Національного кіноцентру Латвії Діта Рієтума.

 

Субота, 28 квітня

      15:00 – презентація та показ фільму «Хроніка Меланії».

      18:00 – презентація та показ фільму «Мій друг – людина несерйозна».

У презентації візьмуть участь Надзвичайний та повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, латвійський режисер Вієстурс Кайрішс, директор Національного кіноцентру Латвії Діта Рієтума.

 

Неділя, 29 квітня

      19:00 – показ фільму «Я тут».

У презентації візьмуть участь Надзвичайний та повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, латвійський режисер Яніс Стрейчс, директор Національного кіноцентру Латвії Діта Рієтума.

 

Місце проведення: кінотеатр «Ліра», вул. Велика Житомирська, 40

Акредитація на захід за ел. адресою: [email protected], тел. 067 329 33 80.

 

      https://www.facebook.com/kinokievcom/

Файл документа: Дні латвійського кіно в Україні 2018_booklet.pdf

Перейти до спискуВерсiя для друку