КМДА Київська міська державна адміністрація


26 березня 2018

Вистава-відкриття фестивалю «Французька весна в Україні»

Вистава-відкриття фестивалю «Французька весна в Україні»

Фестиваль «Французька весна в Україні» запрошує на вуличний музичний перформанс 31 березня о 20.30 на Софійській площі.

Захід ініційований Посольством Франції в Україні, Французьким інститутом в Україні за підтримки Київської міської державної адміністрації та покликаний зміцнювати міжнародні культурні зв’язки, адже музично-світлова вистава «Повітря» є результатом творчої співпраці французьких та українських митців. Дійство буде вшановувати гасло Французької Республіки «Свобода. Рівність. Братерство.».

«Що таке Свобода? Що таке Рівність? Що таке Братерство?» - питання, що постають перед кожною людиною, народом і взагалі перед всім світом. Вистава «Повітря» – це уявна подорож для пошуку відповідей на одвічні питання. Місто дії – Софіївська площа, духовний центр столиці країни.  Проект є прекрасним прикладом міжнародного культурного співробітництва, так як диригувати цим дійством буде диригент Люксембурзької філармонії Гаст Вальтціг, француз П’єр Тійуа написав оригінальний музичний супровід, участь у заході візьмуть музичний гурт «Dakh Daughters», «Nova Opera», Національний президентський оркестр, візуалізація: Анна Ходькова та Крістіна Ярош, постановник – український режисер Влад Троїцький.

Результат спільного творення, можливо буде побачити тільки 31-го березня о 20.30 під час прем’єри цього унікального перформансу на Софійській площі.

Більш детальна інформація та програма фестивалю «Французької весни в Україні» на сайті Французького інституту в Україні: https://goo.gl/rQH4ps



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.