Головна  →  Новини  →  21 березня 2018

Оголошення про конкурсний відбір творів київських художників та майстрів народного мистецтва для проведення перших персональних виставок на території Київської міської галереї мистецтв «Лавра» за кошти бюджету міста Києва.

Оголошення про конкурсний відбір творів київських художників та майстрів народного мистецтва для проведення перших персональних виставок на території Київської міської галереї мистецтв «Лавра» за кошти бюджету міста Києва.

      Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголошує про конкурсний відбір творів київських художників та майстрів народного мистецтва для проведення перших персональних виставок на території Київської міської галереї мистецтв «Лавра».

      Претендентами на організацію проведення виставок є молоді громадяни України віком від 14 до 35 років, які на момент проведення відбору проживають в місті Києві, жодного разу не організовували виставку своїх творів художнього та/або народного мистецтва і подали відповідну заяву до Департаменту культури.

      Організація проведення виставок здійснюється за кошти бюджету міста Києва на конкурсних засадах. Тривалість виставки не може перевищувати 14 днів з дня її відкриття.

      Виставки проводяться за такими напрямками:

1)    твори сучасного мистецтва:

графіка (станкова, прикладна (книжкова та газетно-журнальна), плакатна, промислова, архітектурна, комп’ютерна);

живопис;

скульптура;

медіа-арт;

інсталяція;

відео-арт;

перформанс;

2)    твори народного мистецтва:

скульптура (вироби з глини, каменю, тіста);

кераміка (гончарство, кахлярство, іграшки);

дереворізьба (пласка, барельєфна, повна);

ткацтво;

килимарство;

вишивка;

декоративна пластика (писанкарство, стінний розпис, народний станковий живопис, народна гравюра, різьба по дереву тощо);

предмети з кості, рогу, металу, скла, соломи, паперу тощо.

      Доставка, монтаж та демонтаж творів здійснюється за рахунок переможця конкурсного відбору.

      Для участі у конкурсному відборі претендентам необхідно не пізніше 25 квітня 2018 року надати до Департаменту культури (01004, м. Київ, бульвар Т.Шевченка, 3, кабінет 317, контактні телефони: (044) 279-71-26, 279-67-58):

-        письмову заяву встановленого зразка;

-        копію паспорта громадянина України;

-        творчий (мистецький) проект на паперових (2 кольорові фотографії кожної роботи розміром не менше 10х15 см) та електронних носіях;

-        у разі необхідності до проекту додається макет.

 

      Дату, час та місце проведення засідання постійно діючої комісії з відбору творів київських художників та майстрів народного мистецтва для проведення перших персональних виставок буде розміщено окремим оголошенням.

      З порядком відбору творів київських художників та майстрів народного мистецтва для проведення перших персональних виставок можна ознайомитись, перейшовши за посиланням Наказ Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 20 листопада 2017 року № 210, зареєстрований в Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві 12 грудня 2017 року за № 252/1844  «Про затвердження Порядку відбору творів київських художників та майстрів народного мистецтва для проведення перших персональних виставок».

 

      Форма ЗАЯВИ додається.

 

 

Файл документа: Форма ЗАЯВИ.doc

Перейти до спискуВерсiя для друку