Головна  →  Новини  →  16 січня 2018

Святкування Водохреща у м. Києві

 

Святкування Водохреща у м. Києві

 

19 січня православні та греко-католики святкують завершальне свято різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє або Богоявлення. У народі це свято також називають – Йордан, Водохреще.

Вважається, що на Водохреще вся вода набуває цілющих властивостей, нею лікують тілесні і духовні хвороби, освячують оселі тощо.

Свято має й іншу назву – Богоявлення. Згідно церковного переказу під час хрещення Ісуса почувся голос Бога Отця, який назвав його своїм сином, а з небес зійшов Дух Святий. Саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці, адже в цей день Бог з’явився у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі,  Син Божий – у плоті і Дух Святий – у вигляді голуба.

Традиційно, у місті Києві 19 січня о 14:00 відбудеться загальноміський захід з відзначення свята Водохреща у Гідропарку біля каплиці на честь Хрещення Господнього (острів Передмостова слобідка, 1).

За встановленими канонами предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Русі – України Філарет здійснить чин освячення води.

Під час святкування бажаючі зможуть придбати символічну сувенірну продукцію. А дарувати гарний настрій присутнім буде Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня». У програмі: колядки, щедрівки і народні ігри-гуляння.

Запрошуємо киян та гостей столиці приєднатися до святкування цього величного свята Водохреща!

Христос Хрещається! – в річці Йордан!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку