КМДА Київська міська державна адміністрація


23 жовтня 2017

У столиці завершилася дводенна подія-тізер 47-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість. Пролог».

У столиці завершилася дводенна подія-тізер 47-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість. Пролог».

      За підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Державного агентства України з питань, кіно, фонду «Відродження»; Інституту ім. Адама Міцкевича (Польща);Британської Ради в Україні, а також посольств Німеччини в Франції і Швейцарії в Україні,  цими вихідними стартував Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

      21 жовтня 2017 року у Національній опері України відбулася презентація фестивалю світовою прем’єрою фільму В.Лерта «Мир вашому дому!» за однойменним твором Шолом-Алейхема «Тев'є-молочар».

      Побачити церемонію наживо мали можливість усі прихильники «Молодості», оскільки  з місця події  була забезпечена пряма трансляція на інтернет-каналі Lanet.TV, а також на сторінці КМКФ «Молодість» у Facebook.

      Власне, цьогоріч фестиваль був дуже коротким і тривав лише два дні, упродовж яких було показано 34 фільми. Вже традиційно, майданчиком для переглядів стрічок став Культурний центр «Кінотеатр «Київ».  Але фестиваль не обмежився лише кінопоказами.

      Відбулася презентація сумісного міжнародного проекту Molodist Kyiv International Film Festival, British Council Ukraine та Довженко-Центр:Dovzhenko Centre - Envision Sound. За традицією, в рамках фестивалю був проведений майстер-клас-тренінг на тему «Як зробити однохвилинний фільм».

    Також було оголошено переможців міжнародного пітчингу проектів Boat Meeting. Журі відзначило роботи «Опівнічний потяг» Ани Якімовської та «Останній ковбой» Кріса Мартіна. Володарем головного призу в 10000$ на пост-продукцію став «Сквот32» Олександра  Лідаговського.

      Головний приз «Золотий Скіфський Олень» Національного конкурсу короткометражних фільмів на «Молодості. Пролог – 47» виборола стрічка Павла Острікова під назвою «Випуск’97».

       Також на конкурсі спеціальні відзнаки журі отримали фільми «Останній запис» режисерів Сипрієна Клеман-Дельмаса та Ігоря Косенка та «Ма» режисерки Марії Стоянової.

       Переможців обирало журі, до складу якого увійшли режисер, продюсер та засновник секції «Панорама» на Берлінському кінофестивалі Віланд Шпек (Німеччина), продюсер Іван Мадео (Швейцарія), а також український продюсер Сергій Лавренюк та продюсер фільмів «Лагідна», «Dzidzio Контрабас».

      І на завершення, 22 жовтня у кінотеатрі «Україна» відбувся допрем’єрний показ українсько-словацького фільму «Межа».

      Нагадаємо, що кінофестиваль «Молодість» змінює формат і з розмахом відбуватиметься тепер не восени, а навесні з 27 травня по 3 червня 2017 року.

     Фотозвіт додається.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.