Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2017

Кіновихідні з Київським міжнародним кінотфестивалем "Молодість. Пролог!"

Кіновихідні з Київським міжнародним кінотфестивалем "Молодість. Пролог!"

   За підтримки Державного агенства україни з питань кіно, Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації, фонду “Відродження”, Інституту ім. Адама Міцкевича (Польща), Британської Ради в Україні, Французького інституту, Польського інституту в Україні з 21 по 22 жовтня 2017 року у столиці відбудеться спеціальна фестивальна подія-тізер 47-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість. Пролог".

   Презентація фестивалю відбудеться 21 жовтня о 18.00 у Національній опері України (вул. Володимирська, 50). Дводенна фестивальна подія відкриється світовою прем’єрою фільму“Мир вашому дому!” (Україна) Володимира Лерта за відомимтвором Шолом-Алейхема “Тев'є-молочар”.

   У рамках фестивалю традиційно відбудеться «Індустріальна секція», під час якої будуть дискусії із режисерами, фахівцями кіноіндустрії, а також Boat Meeting – це пітчинг з експертами, де будуть розглянуті проекти.

   Основну увагу у ці два дні вирішили приділити українським режисерам,  тож національний конкурс у жовтні все ж таки відбудеться. Подія відбудеться у культурному центрі «Кінотеатр «Київ». Переможець, окрім “Золотого оленя”, отримає ще й грошовий приз від офіційного  партнера фестивалю МСЛ  у розмірі 50 000 гривень.

   Кінокази в рамках фестивалю відбудутьсяч 21 та 22 жовтня у Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19)  Це буде звична для нас щорічна подія у сфері кіномистецтва, але у скороченому вигляді – всього два насичених дні, котрі стануть своєрідною презентацією повнометражного фестивалю у наступному році.

   До складу журі запрошені іноземні гості: продюсер та режисер Віланд Шпек – засновник секції «Панорама» на Берлінському кінофестивалі, а також шведський продюсер Іван Мадео (у 2014 році його фільм «Коло» виграв головний приз у цій же секції «Панорама» на Берлінале).

 

Програма «Свобода: кіно соціальних змін» 

      Це спільний проект Інституту ім. Адама Міцкевича у Польщі та КМКФ «Молодість». Секція відкриється фільмом Анджея Вайди «Людина із заліза».  У програмі також будуть представлені документальні фільми: литовський  «В очікуванні вторгнення», «Чотири сезони революції», «Врублевський очима Вайди» та «Біси крізь роки» – обидві стрічки Анджея Вайди. Завершується програма показом російської картини «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» – усі вилучені гроші з продажу квитків команда «Молодості» вирішила перерахувати родині Олега Сенцова.

 

Спеціальні покази 

Українсько-словацький фільм «Межа» 

 

Фестиваль фестивалів 

У програмі відбудуться покази:

-         «120 ударів на хвилину» – французька драма 2017 року режисера Роберта Кампійо, яка брала участь в основній конкурсній програмі 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю у змаганні за Золоту пальмову гілку.

-         «Божественний порядок» – фільм німецько-італійської режисерки Петри Вольпе.

-         «Вестерн» – німецької режисерки Валески Грізебах, прем’єра відбулася на цьогорічному Каннському кінофестивалі.

-         «Саамська кров» Аманди Кернел – стрічка, що виграла головний приз на кінофестивалі в Гетеборзі. А також «Відважні» – біографічна військова драма, режисерський дебют Джейсона Холла.

«Сонячний зайчик»

      Фільмом-показом цієї програми стане стрічка «Назви мене своїм ім’ям» Луки Гауданіно – сенсація цьогорічного Берлінського кінофестивалю.

      Кіновихідні завершаться 22 жовтня у кінотеатрі «Україна» (вул. Архітектора Городецького, 5) українсько-словацькою картиною «Межа» (19.30) режисера Петера Бебьяка. Словацький Оскарівський Комітет обрав фільм «Межа» як фільм-претендент від Словаччини на ювілейну 90-ту церемонію вручення кінопремії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

 

 https://www.facebook.com/molodistkiff/
http://www.molodist.kiev.ua
Перейти до спискуВерсiя для друку