Головна  →  Новини  →  18 вересня 2017

У столиці завершився Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «ГОГОЛЬFEST».

У столиці завершився Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «ГОГОЛЬFEST».

      З 07 по 17 вересня 2017 року в Національному Комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) (пр. Академіка Глушкова, 1) та Національному Центрі Олександра Довженка (Довженко-Центр) (вул. Васильківська, 1) відбувся Х Мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «ГОГОЛЬFEST».

      ГОГОЛЬFEST - це презентація в Україні кращих зразків сучасного українського та світового мистецтва, а також формування творчого середовища, здатного стати дієвим центром розвитку українського мистецтва.

      Фестиваль презентував в єдиному інтерактивному просторі сучасне мистецтво, що включає: театр, музику, хореографію, перформативне мистецтво, літературу, живопис, скульптуру, дизайн, кіно та аудіовізуальні мистецтва. ГОГОЛЬFEST також запропонував інноваційну та розгорнуту, виховну схему резиденцій, тренінгів, лекцій та виробництв за участю як молодих, так і досвідчених митців.

      У цьому році Гогольфест проводився за підтримки Посольства США в Україні, Посольства Бельгії в Україні, Посольства Литовської Республіки в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Інституту культури Литви, Польського Інституту у Києві, Міністерства культури України, Київської міської державної адміністрації, Чеського центру, Гете-Інституту та інших партнерів.

      На 7 локаціях, розміщених на території ВДНГ та на 8 локаціях Довженко-Центру було проведено понад 300 заходів — концертів, хореографічних, перформативних, театральних вистав, кінопоказів, лекцій та інших подій, у яких взяли участь близько 1300 виконавців та учасників з понад десяти країн, серед яких Україна, Литва, Латвія, Швейцарія, Польща, Німеччина, Нідерланди, Іспанія, Швеція, Ізраїль, Чехія, Грузія, Бельгія, США та інші. (Програма Фестивалю представлена за посиланням:  http://gogolfest.org/ukr/programm ).

      У рамках фестивалю у 2017 році презентовано понад 20 театральних вистав, 11 концертів у жанрі академічної музики, 6 хореографічних вистав, більше 50 кіно-подій (кінопокази, майстер-класи, лекції, виступи молодих та відомих українських режисерів та сценаристів, презентації кінопроектів), виступи понад 20 гуртів у жанрі сучасна альтернативна музика, проведено майстер-класи та презентовано вистави для дітей, представлено понад двадцять подій (лекції та презентації проектів) у рамках комунікативної програми та інше.

      Зокрема, в рамках театральної програми було показано унікальний проект від режисера Владислава Троїцького і композиторів Nova Opera Романа Григоріва та Іллі Разумейка Опера-балет «ARK/КОВЧЕГ», проект Влада Троїцького TERRABAK за участі відомого гурту Dakh Daughters, вистава всесвітньо відомої американcької композиторки та режисерки Мередіт Монк «А Celebrated Service». Проведено 6 показів танцювальних вистав (Хореографія та Дитяча програма), 16 танцювальних перформансів (Перформативна програма). В рамках програми академічної музики унікальний виступ бельгійського проекту Nadar із новою акустичною музикою. Крім того, на території фестивалю працювали виставки візуального мистецтва, де були представлені твори молодих художників та ілюстраторів а також виставка віртуального мистецтва «доповненої реальності». 

      Кінопрограма Гогольфесту включала покази сучасного українського кіно, майстер-класи та зустрічі з молодими та відомими режисерами. За підтримки Національного центру Олександра Довженка був впроведений Кінолекторій з Андрієм Алферовим (Україна) - Культурфільм: Еросфера та Wek-End: Короткий метр (31 подія).

      Проведено 4 події на комунікативній панелі за участю міжнародних програм «Культура і Креативність», «Креативна Європа», театральної платформи «Європейська Театральна Конвенція» (ЄТК/ЕТК) та багато інших.

      У 2017-му році аудиторія ГОГОЛЬFESTу склала понад 15 тисячі осіб, переважна більшість – молодь. Відносно невеликою, але стабільною аудиторією є люди, що виходять за вікові рамки – науковці, режисери, художники, медійні персони в різних галузях, журналісти, дизайнери, програмісти, творчий актив. Фестиваль традиційно привернув увагу великої кількості медіа, серед яких найпопулярніші ТВ-канали, суспільно-політичні та культурологічні видання та ЗМІ. 

Файл документа: article_4480.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку