КМДА Київська міська державна адміністрація


21 червня 2017

У столиці відбудеться кінофестиваль «Відкрита ніч».

У столиці відбудеться кінофестиваль «Відкрита ніч».

      Традиційно, в найкоротшу ніч року, з 24 на 25 червня відбудеться огляд найцікавіших здобутків українського короткометражного кіно – кінофестиваль «Відкрита ніч».

      Заснований у 1997 році, фестиваль був і залишається лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

      За 20 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Оксана Забужко, Сергій Фоменко, Олег Скрипка, Сергій Якутович, Влад Троїцький, Юрій Андрухович, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

      Як і в попередні роки, основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у м.Києві. Паралельні покази й трансляції кінопоказів пройдуть більш ніж на 65-ти майданчиках України та світу, в тому числі у зоні АТО. Цього року покази відбудуться у Польщі, Молдові, Білорусі, Німеччині, Португалії, Чехії, Молдові та Єгипті.

       У 2017-му році фестиваль відзначиться розгорнутою ретроспективною програмою. Партнером ретроспективної програми стане Національний центр Олександра Довженка. Ретроспективна програма тривала впродовж червня, а її завершенням стане живий кіноперформанс у день відкриття фестивалю – 24 червня на Арт-причалі у Києві.

 

Організатори заходу – ГО «Нарешті»

Генеральний партнер  – «Райффайзен Банк Аваль»

Генеральний медіа-партнер – телеканал ICTV

Традиційний партнер Компанія «ВАВІЛОН»

за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Київської міської державної адміністрації

 

Офіційна сторінка фестивалю: opennight.org.ua/ua

 

Файл документа: kievkiev.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.