Головна  →  Новини  →  24 травня 2017

Зустріч з Праведниками Бабиного Яру у Музеї історії Києва відбулася 23 травня

   Праведників вітали представники КМДА – директор Департаменту культури Діана Попова та керівник відділу Національних меншин Ольга Власенко, Голова Правління ВБФ «Заради тебе» Юлія Гольденберг , директорка Української Спілки Єврейських Студентів Вікторія Годік, виконавчий директор КМЄГ Анатолій Шенгайт, представники Єврейської Ради України.

   Діана Попова звернулась до Праведників із словами вдячності: «Вшановуючи Ваш подвиг людяності і добра, дякуючи за чуйність і готовність до самопожертви, за небайдужість до долі ближнього, в черговий раз передаємо Вам слова вдячності і поваги від усіх містян!

 

   Ми намагаємось зробити все, аби Ваш святий подвиг не був забутий, а Ви завжди відчували нашу турботу.

   Як ми й домовлялись, Київська міська влада спільно з Всеукраїнським Благодійним Фондом «Заради тебе» продовжує нашу з Вами співпрацю.

   Зокрема, Ви і надалі будете отримувати адресну матеріальну допомогу до визначних державних свят (дві виплати у цьому році уже відбулися, до Великодня і Дня Пам’яті і Примирення).

   Фонд зі свого боку допомагає у придбанні медикаментів малозабезпеченим, надає продукти харчування до свят. Сьогодні вони підготували для Вас подарунки. І це лише невелика частинка з того, що ми маємо зробити для Вас. 

   Ми низько вклоняємось перед Вами за Ваше життя, за Ваше вміння творити добро, за Ваш громадянський подвиг!!!

   Бажаємо Вам довгих років життя, міцного здоров’я, благополуччя, добра і миру!»

   «Будь-яка зустріч з Праведниками завжди дуже зворушлива, а коли їх біля 30 осіб в одній залі – це щось надзвичайне. Не втомлююсь повторювати, що ми є щасливі, бо маємо змогу спілкуватися з ними особисто, маємо можливість почути їх спогади з перших вуст, маємо шанс подякувати їм, а ще ми можемо і маємо зробити їх життя більш комфортним… Це є та краплина, якою ми можемо хоч якось віддячити цим дивовижним людям» - наголосила Юлія Гольденберг.  

   Праведників привітали з Днем пам’яті та примирення, а також з прийдешнім святом Трійці.

   Продуктові набори викликали в них радісні сльози та слова вдячності.

   Спогади, слова подяки, сльози та теплі усмішки панували заходом. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку