Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  6 квітня 2017

Гала-концерт коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря»

Гала-концерт коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря»

8 квітня 2017 року о 12:00 на сцені Національної опери України ім. Т.Г.Шевченка (вул. Володимирська, 50) відбудеться ювілейний Гала-концерт коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря».

Концертна програма складається з фрагментів кращих балетів та хореографічних постановок. Її присвячено 15-річчю від дня заснування закладу. Зокрема, це балети у виконанні сучасного покоління студентів і учнів КМАТ імені Сержа Лифаря за участю нещодавніх випускників, а нині – артистів балету Національної опери України ім. Т.Г.Шевченка:

«Чи почуєш ти мене…» на музику сучасних композиторів, «Коппелія» Л. Деліба, «Пер Гюнт» Е. Гріга, «Балетний всесвіт Сергія Прокоф‘єва» на музику цього геніального композитора, «Український диптих» К. Данькевича та Є. Досенка, «Лускунчик» П. Чайковського, «Лісова пісня» М. Скорульського, «Зимова казка» І. Іващенка, «Сезони життя» Є. Досенка, а також хореографічний пролог на музику К. Дебюссі, присвячений геніям світового балету, народженим у Києві –  Вацлаву Ніжинському й Сержу Лифарю.

Ювілейну програму Гала-концерту доповнено відео інсталяціями. Їх мета – відтворити історію хореографічних постановок у епізодах з творчої біографії тих, хто дав путівку у славетне творче життя багатьом солістам та артистам балету України та світу. Глядачам буде запропоновано перегляд хореографічних постановок заслуженого артиста України Дмитра Клявіна, заслуженого артиста України Олександра Нестерова, народного артиста України Сергія Бондура, народного артиста України Вадима Писарева, хореографів Віктора Гаченка, Вадима Сабодаша.

 Режисер Гала-концерту– Владислав Солдатенко. Керівники: Андрій Лягущенко, Дмитро Клявін, Тетяна Белецька.

Коледж хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря» – інноваційний хореографічний вищий навчальний заклад, який у процесі підготовки  артистів балету вдало поєднує методики класичної та народно-сценічної хореографії. Цей синтез дозволяє випускати універсальних професіональних виконавців, які постійно поповнюють балетні трупи провідних театрів і танцювальних колективів Києва та нашої держави. Створений у незалежній Україні, навчальний заклад окрім підготовки артистів та викладачів-хореографів безперестанно сприяє розвитку і популяризації хореографічного мистецтва.

Концептуально важливою засадою освітньої діяльності КМАТ імені Сержа Лифаря є  прагнення  створити умови для підготовки артистів балету, які максимально наближені до їх майбутньої професіональної діяльності. З цією метою у рамках дисципліни «сценічна практика» здійснюються цілісно завершені балети і хореографічні вистави, які демонструються як на сценах навчального театрально-філармонічного центру «Натхнення», муніципальних театрів Києва, так і під час гастролей до провідних театрів та концертних залів України.

Хореографічна навчальна вистава, подібно до самого мистецтва танцю – явище унікальне та, на жаль, швидкоплинне. Творчі роботи студентів по закінченні навчання у коледжі, у більшості випадків, зникають з репертуару та залишаються лише у спогадах глядачів, фотографіях та кадрах відео зйомок. Але у доробку  колективу коледжу, як і у професійному театрі, є й такі балети, які не сходять зі сцени впродовж тривалих років. Поступово, оновлюючи склад учасників, такі хореографічні постановки дозволяють майбутнім артистам пройти усі щаблі творчого зростання.

Тому й виникла унікальна ідея втілити історію академії танцю крізь призму  збережених та новостворених хореографічних постановок у творчому звіті закладу.

Перейти до спискуВерсiя для друку