Презентація книги «Гагаузи України»

   5 квітня в УНІАН відбулася презентація книги «Гагаузи України». Ця праця була задумана та підготовлена в рамках Проекту ВГО «Союз гагаузів України» і видана дякуючи спонсорській підтримці. Реалізація проекту стала можливою також за підтримки з боку Турецької Республіки. Надалі очікується її видання у Туреччині турецькою мовою. Книга рекомендована до друку вченою радою Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка.
    Видання «Гагаузи України» складається з двох книг: «Гагаузи Української частини Буджака», в якій на основі зібраного, накопиченого архівного і опублікованого на інтернет-сайтах матеріалу дається інформація про переселення і сучасний стан гагаузьких сіл Одеської області України. У другій книзі «Гагаузи Приазов'я» дано матеріали експедиції Відділу гагаузознавства Академії Наук Молдови в гагаузькі села Запорізької області України, розпочатої в 1987 році на чолі з корифеями гагаузької науки Степаном Курогло і Марією Маруневіч. 
   Книга призначена для фахівців-гагаузоведов і етнографів, а також широкому колу читачів, які цікавляться питаннями переселення, історії та сучасного життя гагаузів, які проживають в Одеській області та Приазов'ї України. Під час прес-конференціїобговорювався сучасний стан гагаузів як корінного народу України та погляд на сучасний стан країни. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку