Головна  →  З питань національностей  →  31 березня 2017

Думайдан-2017: гуртуймося біля шатра порозуміння

Відділ з питань національностей долучився до обговорення річного проекту "Думайдан-2017: гуртуймося біля шатра порозуміння", який було презентовано в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA у Києві 30 березня 2017 року у Білій залі Будинку кіно.

Метою проекту цього року є визначення причин непорозуміння між людьми з різних етнічних груп та культурним бекграундом в суспільстві України, пошук шляхів їх усунення. На першому думайдані гості змогли долучитись до дискусії та дізналися більше про  історію ромського народу, зокрема і такі трагічні її моменти, як нацистський геноцид в часи Другої світової війни.

Присутнім було запропоновано до перегляду тизер документально-мистецького проекту про історії сучасних ромських жінок України, які розвінчують стереотипи і своїм прикладом демонструють успішність, професійну й особисту реалізацію.

Перший думайдан поклав початок річній дискусії і пошукам відповідей на запитання: як нам, людям з різних етнічних груп та різним культурним бекграундом налагоджувати міжкультурний діалог і ставати ближчими один до одного? 

 

Організатори проекту «Думайдан – 2017: гуртуймося біля шатра порозуміння»: Громадська спілка «Українська Гельсінська спілка з прав людини», Всеукраїнська спілка громадських організацій «Конгрес Ромен України», Міжнародний фонд «Відродження», МБФ Ромський жіночий фонд «Чіріклі», ГО Платформа для змін «Ре:Дизайн», Конгрес національних громад України, Асамблея національностей України, Рада національних спільнот України, Громадська організація «Центр Права», Міжнародна громадська організація «Інтернаціональний Союз». Проект реалізується за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, Центру Української Культури та Мистецтв, Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України

Перейти до спискуВерсiя для друку