Головна  →  З питань національностей  →  2 березня 2017

ВІРМЕНСЬКА КНИГА В УКРАЇНІ: 400-ЛІТНЯ ІСТОРІЯ

1 березня 2017 року у приміщенні Корпусу Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського по вул. Володимирській, 62 відбулося урочисте відкриття виставки «Вірменська книга в Україні: 400-літня історія».

У фондах Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського зберігаються три вірменських Євангелія, оздоблених розкішними орнаментами і мініатюрами. Також серед вірменських рукописів - вірмено-латинський словник XVII століття, гарно оправлений та з унікальними філігранями.

На виставці представлено видання XIX - початку XX століття: дослідження А. М. Муравйова «Грузия и Армения» та короткий російсько-вірменський словник, укладений вірменським священиком Артемієм Аламандровим.

Оригінальною є підбірка книг історії музики та нот народних пісень, танців, вокальних й інструментальних творів вірменських композиторів.

Книжкова колекція «Вірменська бібліотека» включає видання останніх 70-ти років з історії Вірменії, її релігієзнавства, мистецтвознавства, літературознавства, мовознавства.

Експозицію вірменських документів з фондів Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського присвячено 400-літтю вірменського книгодрукування в Україні - у грудні 1616 року у Львові був виданий «Давит ев Сагмос» («Псалтир Давида»), - і місто стало четвертим у світі центром вірменського книгодрукування, після Венеції, Константинополя і Риму.

Перейти до спискуВерсiя для друку