Головна  →  Методичні заходи  →  20 лютого 2017

Всеукраїнський конкурс фортепіанних ансамблів «Традиції і сучасність»

Всеукраїнський конкурс фортепіанних ансамблів «Традиції і сучасність»

25-26 лютого 2017 року о 10.00 у приміщенні Київської дитячої музичної школи № 33 ім. В. Пухальського (вул. Сім'ї Іздиковських, 25) відбудеться Всеукраїнський конкурс фортепіанних ансамблів «Традиції і сучасність».

   Історія конкурсу фортепіанних ансамблів учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Традиції і сучасність» нараховує більше двадцяти років. У 1990 році вперше був проведений фестиваль, в рамках якого свої досягнення в сфері ансамблевого музикування продемонстрували учні фортепіанних відділень шкіл естетичного виховання столиці. Фестиваль сподобався, і вже наступного разу він був реорганізований в міський конкурс фортепіанних ансамблів. З того часу конкурс став проводитися з більш-менш усталеною регулярністю. У 2009 році закріпилася періодичність проведень конкурсу – один раз на два роки, в 2013 році конкурс став Відкритим, нарешті, в 2015 році улюблений всіма конкурс перетворився на Всеукраїнський, і сьогодні у цьому статусі він проходитиме вдруге.

   За роки існування конкурсу «Традиції і сучасність» поступово змінювалися умови, за якими змагалися учасники: кількість вікових категорій, турів, програмні вимоги. Сьогодні учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів виступатимуть у чотирьох вікових категоріях (молодша, середня, старша, змішана), переважно в два тури. Поряд з фортепіанними дуетами, де діти вдвох грають на одному інструменті, та фортепіанними ансамблями, де кожен учень грає на окремому інструменті, будуть також представлені фортепіанні «квартети». Що стосується програмних вимог, то тут головним є принцип, відображений у назві конкурсу, а саме, поєднання творів минулого – XVIII і XIX століть – з творами сучасних композиторів. Традиційним є також виконання обов’язкового твору, яким на нинішньому конкурсі стане твір або обробка українського автора.

   Цього року в конкурсних змаганнях візьмуть участь 42 фортепіанні ансамблі з різних міст України: Великі Бубни, Вишневе, Кам’янець-Подільський, Київ, Костянтинівка, Олешки, Славутич. Виступи учасників оцінюватиме авторитетне та доброзичливе журі на чолі із видатною українською піаністкою та педагогом Н. В. Гриднєвою.

   Урочисте нагородження переможців конкурсу та Гала-концерт лауреатів відбудеться 3 березня 2017 року о 15.00 в актовій залі Київської дитячої музичної школи № 33 ім. В. Пухальського (вул. Сім'ї Ідзиковських, 25).

 

За додатковою інформацією звертатися до:

Ричихіна Любов Володимирівна 044-279-64-34

Файл документа: руки пианистов.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку